مقدمه
مقدمه / شماره 1 الی 5
سوره مبارکه فاتحه
آیات 1 الی 7 / شماره 6 الی 46
سوره مبارکه بقره
تفسیر آسان - سوره مبارکه بقره
سوره مبارکه آل عمران / صفحه 50
آیات 1 الی 9 / شماره 47 الی 73
سوره مبارکه آل عمران / صفحه 51
آیات 10 الی 15 / شماره 74 الی 104
سوره مبارکه آل عمران / صفحه 52
آیات 16 الی 22 / شماره 105 الی 151
سوره مبارکه آل عمران / صفحه 53
آیات 23 الی 29 / شماره 152 الی 194
سوره مبارکه آل عمران / صفحه 54
آیات 30 الی 37 / شماره 195 الی 237
سوره مبارکه آل عمران / صفحه 55
آیات 38 الی 45 / شماره 238 الی 270
سوره مبارکه آل عمران / صفحه 56
آیات 46 الی 52 / شماره 271 الی 307
سوره مبارکه آل عمران / صفحه 57
آیات 53 الی 61 / شماره 308 الی 337
سوره مبارکه آل عمران / صفحه 58
آیات 62 الی 69 / شماره 338 الی 367
سوره مبارکه آل عمران / صفحه 59
آیات 71 الی 77 / شماره 368 الی 393
سوره مبارکه آل عمران / صفحه 60
آیات 78 الی 83 / شماره 394 الی 425
سوره مبارکه آل عمران / صفحه 61
آیات 84 الی 91 / شماره 426 الی 449
سوره مبارکه آل عمران / صفحه 62
آیات 92 الی 100 / شماره 450 الی 481
parsa
3 ماه قبلنیاز به تصحیح
در بخش آیه 7 فاتحه شماره 43 قسمت قبلی تکرار شده است ( در قسمت متن )
زکریا عطری
2 هفته قبلالسلام علیکم، مشکل برطرف شد
parsa
3 ماه قبلیهدی به الله من اتبع رضوانه چطور اتباع را به معنای خواستن ذکر کردین در حالی که ظاهرا تبعیت به این معنا نیست و معنی خواهان و خواستن نمی دهد. اگه ممکنه این را بیشتر توضیح بدین . (مربوط به آیه 7 فاتحه شماره 42)
parsa
3 ماه قبلبا نیت بندگی انجام دادن کارها یعنی چطور؟ کاش بیشتر توضیح می دادین. مثلا مغازه دار الله را لحاظ کند در معامله اش این گ.نه می شود بندگی خدا درسته؟ یا وجوه دیگر داریم که به نیت بندگی مرتبط می شود؟ ممنون میشوم این نیت بندگی را در امور و کارهای شخصی و رفتارهای روزمره بیشتر بازش کنین
parsa
3 ماه قبلمردم شاید گاهی این واقعه از دست دادن سه عزیز در فاصله کمتر از 15 روز را نوعی عذاب و حتی نفرین خدا برای بازماندگانش می دانند. تعامل ما باید چگونه باشد ؟ مرز بین عذاب و ابتلا کجاست؟ چه موقع می توان گفت این مورد پیش آمدهای ناگوار عذاب است؟ اصلا امکان تمییز و تشخیص برای همه مردم وجود دارد یا فقط خود فرد مبتلا شده به مصیبت می تواند بفهمد که عذاب است و یا آزمایش ؟
parsa
3 ماه قبلآیا می توان گفت هر که الله او را بیشتر دوست دارد مصیبت های بیشتری به او می دهد ؟ حکمت مرگ و میرهای پی در پی در مورد یک شخص چه پیامی می تواند داشته باشد؟ مثلا همین چند وقت قبل شخصی هم پدر و هم مادرش و هم برادرش را در فاصله کمتر از 15 روز از دست داد. این فرد چطور با خدای خودش کنار بیاید؟ چه بگوید؟ چکار کند؟
یک پرسش جدید بپرسید
افزودن پاسخ
﴿لَنْ تَنَالُوا الْبِرَّ حَتَّى تُنْفِقُوا مِمَّا تُحِبُّونَ وَمَا تُنْفِقُوا مِنْ شَيْءٍ فَإِنَّ اللَّهَ بِهِ عَلِيمٌ﴾
به نیکو کاری نمیرسید تا از آنچه دوست دارید انفاق کنید و از هر چیزی که انفاق کنید الله نسبت به آن آگاه است. (۹۲)
موضوع ۴۵۰: توجه به «لن» «تنالوا» «البر».
خب قبل از این که وارد آیه شویم لازم است که چند کلمه مورد توجه قرار بدیم تا بهتر آیه برایمان جا بیفتد. اول فرموده «لَنْ تَنَالُوا» هرگز دست پیدا نمیکنید، هرگز نمیرسید.
«لن» حرف نفی است؛ یعنی یک چیز مثبت را منفی میکند. میرسید وقتی قبلش «لن» بیاید، میشود نمیرسید. میبینید وقتی قبلش «لن» بیاید میشود نمیبینید. البته «لم» باز همین کار را انجام میدهد «لم تنالوا» یعنی نمیرسید، ولی «لن» با نون از «لم» با میم قویتر است و زمان بیشتری را در بر میگیرد.
وقتی میگوییم «لن تنالوا» یعنی شما هیچ وقت به مقام بر دست پیدا نمیکنید تا اینکه فلان کار را انجام بدهید و زمان بیشتری را در بر میگیرد. قطعیت بیشتری در آن است و «تنالوا» از ریشه نیل است نیل یعنی به او نمیرسید، دست پیدا نمیکنید. «تنالوا» فعل مضارع است و در اصل «تنالون» بوده، ولی چون «لن» آمده قبلش، نون آن حذف شده، فعل مضارع منصوب شده به حذف نون.
و «البِرّ» به درجات اعلای نیکی میگویند. وقتی شخص به درجات والا برسد آن شخص به درجه «البرّ» رسیده و یک خصلت فوق العاده برای شخص مؤمن است؛ یعنی آن شخص رسیده به درجهای که میتواند سودمند باشد. آن شخص یک شخص مفیدی است.
حالا چه خصوصیاتی داشته باشد؟
در سوره مبارکه بقره آیه ۱۷۷ مفصل اوصاف اهل «بر» را مشخص کرده فرموده: «لَيْسَ الْبِرَّ أَنْ تُوَلُّوا وُجُوهَكُمْ قِبَلَ الْمَشْرِقِ وَالْمَغْرِبِ وَلَكِنَّ الْبِرَّ مَنْ آمَنَ بِاللَّهِ وَالْيَوْمِ الْآخِرِ وَالْمَلَائِكَةِ وَالْكِتَابِ وَالنَّبِيِّينَ وَآتَى الْمَالَ عَلَى حُبِّهِ ذَوِي الْقُرْبَى وَالْيَتَامَى وَالْمَسَاكِينَ» الی آخر آیه. اتفاقا آنهایی که به درجه «برّ» میرسند همینها جمعیت بهشت را تشکیل میدهند. اینها جمعیت اصلی بهشتاند سوره مبارکه انفطار آیه ۱۳ فرموده: «إِنَّ الْأَبْرَارَ لَفِي نَعِيمٍ» ابرار جمع «برّ» است.
و سوره مبارکه مطففین آیه ۲۲ فرموده: بدون شک که ابرار، نیکوکاران در نعمتهای بهشتاند و در همین سوره مبارکه آلعمران به ما یاد داده که دعا کنیم، از خدا بخواهیم که وقتی میمیریم جزو ابرار باشیم. فرموده: «رَبَّنَا فَاغْفِرْ لَنَا ذُنُوبَنَا وَكَفِّرْ عَنَّا سَيِّئَاتِنَا وَتَوَفَّنَا مَعَ الْأَبْرَارِ» خدایا گناهان ما را ببخش، از اشتباهات ما درگذر و ما را با ابرار بمیران؛ یعنی بمیریم در حالی که جزو ابرار هستیم و در کل «لَنْ تَنَالُوا الْبِرَّ» یعنی شما نمیتوانید به کمالات برسید به درجات اعلی برسید، شخص سودمند و مفیدی باشید، تا این که یک سری خصوصیاتی داشته باشید یک کارهایی انجام بدهید، یک چیزهایی را رعایت کنید. حالا چه چیزهایی؟ در ادامه میآید.