مقدمه
مقدمه / شماره 1 الی 5
سوره مبارکه فاتحه
آیات 1 الی 7 / شماره 6 الی 46
سوره مبارکه بقره
تفسیر آسان - سوره مبارکه بقره
سوره مبارکه آل عمران / صفحه 50
آیات 1 الی 9 / شماره 47 الی 73
سوره مبارکه آل عمران / صفحه 51
آیات 10 الی 15 / شماره 74 الی 104
سوره مبارکه آل عمران / صفحه 52
آیات 16 الی 22 / شماره 105 الی 151
سوره مبارکه آل عمران / صفحه 53
آیات 23 الی 29 / شماره 152 الی 194
سوره مبارکه آل عمران / صفحه 54
آیات 30 الی 37 / شماره 195 الی 237
سوره مبارکه آل عمران / صفحه 55
آیات 38 الی 45 / شماره 238 الی 270
سوره مبارکه آل عمران / صفحه 56
آیات 46 الی 52 / شماره 271 الی 307
سوره مبارکه آل عمران / صفحه 57
آیات 53 الی 61 / شماره 308 الی 337
سوره مبارکه آل عمران / صفحه 58
آیات 62 الی 69 / شماره 338 الی 367
سوره مبارکه آل عمران / صفحه 59
آیات 71 الی 77 / شماره 368 الی 393
سوره مبارکه آل عمران / صفحه 60
آیات 78 الی 83 / شماره 394 الی 425
سوره مبارکه آل عمران / صفحه 61
آیات 84 الی 91 / شماره 426 الی 449
سوره مبارکه آل عمران / صفحه 62
آیات 92 الی 100 / شماره 450 الی 481
parsa
4 ماه قبلنیاز به تصحیح
در بخش آیه 7 فاتحه شماره 43 قسمت قبلی تکرار شده است ( در قسمت متن )
زکریا عطری
3 هفته قبلالسلام علیکم، مشکل برطرف شد
parsa
4 ماه قبلیهدی به الله من اتبع رضوانه چطور اتباع را به معنای خواستن ذکر کردین در حالی که ظاهرا تبعیت به این معنا نیست و معنی خواهان و خواستن نمی دهد. اگه ممکنه این را بیشتر توضیح بدین . (مربوط به آیه 7 فاتحه شماره 42)
parsa
4 ماه قبلبا نیت بندگی انجام دادن کارها یعنی چطور؟ کاش بیشتر توضیح می دادین. مثلا مغازه دار الله را لحاظ کند در معامله اش این گ.نه می شود بندگی خدا درسته؟ یا وجوه دیگر داریم که به نیت بندگی مرتبط می شود؟ ممنون میشوم این نیت بندگی را در امور و کارهای شخصی و رفتارهای روزمره بیشتر بازش کنین
parsa
4 ماه قبلمردم شاید گاهی این واقعه از دست دادن سه عزیز در فاصله کمتر از 15 روز را نوعی عذاب و حتی نفرین خدا برای بازماندگانش می دانند. تعامل ما باید چگونه باشد ؟ مرز بین عذاب و ابتلا کجاست؟ چه موقع می توان گفت این مورد پیش آمدهای ناگوار عذاب است؟ اصلا امکان تمییز و تشخیص برای همه مردم وجود دارد یا فقط خود فرد مبتلا شده به مصیبت می تواند بفهمد که عذاب است و یا آزمایش ؟
parsa
4 ماه قبلآیا می توان گفت هر که الله او را بیشتر دوست دارد مصیبت های بیشتری به او می دهد ؟ حکمت مرگ و میرهای پی در پی در مورد یک شخص چه پیامی می تواند داشته باشد؟ مثلا همین چند وقت قبل شخصی هم پدر و هم مادرش و هم برادرش را در فاصله کمتر از 15 روز از دست داد. این فرد چطور با خدای خودش کنار بیاید؟ چه بگوید؟ چکار کند؟
یک پرسش جدید بپرسید
افزودن پاسخ
موضوع۲۵: إِيَّاكَ نَعْبُدُ راهی به سوی تغییر
در این قسمت میخواهیم کار کنیم که در لابه لای زندگی “إِيَّاكَ نَعْبُدُ ” در کجا خودش را نشان میدهد؟ بیاییم از بیرون به خودمان نگاه کنیم، در یک روز چقدر افکار بالا و پایین میکنیم؟ چه حرفهایی میزنیم و چه رفتارهایی از خود بروز میدهیم؟
ممکن است تعدادشان به چند هزار برسد و جالب است که همهی این ها را برایمان ثبت میکنند.
و یک روزی از ما حساب میکشند، که زیر آیهی “مَالِكِ يَوْمِ الدِّينِ” وارد میشود. حالببینیم منشا رفتارهایمان چیست؟ یعنی ما چگونه در زندگی تصمیمگیری میکنیم و اخلاق و رفتار ما از کجا میآید؟
بطور کلی اخلاق و رفتارهایمان از دو جا شکل میگیرد:
- ١. یا در زندگی یاد گرفتیم.
- ۲. یا از طریق وراثت یا ژنتیک به ما رسیده است.
- آیا اینها با “إِيَّاكَ نَعْبُدُ ” هم ارتباط دارند؟ ارتباطشان با “إِيَّاكَ نَعْبُدُ ” زمانی است که تصمیمات و رفتارهای ما در مقابل فرمایشات الله و رسول الله صلی الله علیه و سلم قرار گرفته باشد.
زمانی که در مقابل فرمودههایشان قرار گرفت..
“إِيَّاكَ نَعْبُدُ ” وسط میآید و از ما میخواهد خودمان را تغییر دهیم و اجازه نمیدهد هرجور دلمان خواست رفتار کنیم، مهم نیست آن رفتار را در زندگی از چهکسی یاد گرفتیم و مهم هم نیست که از طریق وراثت و ژنتیک به ما رسیده، باید خودمان را بر اساس فرموده الله تغییر دهیم.
مثلاً جوانی از دختری خوشش میآید، میخواهد خواستگاری او برود..
ولی خبردار می شود که یک نفر دیگر قبل ایشان خواستگاری رفته و منتظر جواب هستند. شریعت هم گفته: خواستگاری روی خواستگاری ممنوع. معلوم است
چرا؟
چون ناراحتی و دشمنی پیش میآورد، حالا اینجا خواستهی شریعت و خواستهی خودش در مقابل هم قرار گرفتند “إِيَّاكَ نَعْبُدُ ” وسط میآید و میگوید تو باید دستور الله را ترجیح دهی و از خواستگاری فعلاً صرف نظر کنی، حالا اگر آن شخص، عشقش نسبت به آن دختر سبب شد، زیرآبی خواستگار اولی بزند و از دختر خواستگاری کند، بندگی دلش کرده و به عبودیتش لطمه خورده است و به این گناه، عصیان و نافرمانی میگویند و برایش ثبت میشود، حالا باید عذرخواهی کند که چرا خواستهی دلش را بر فرموده الله ترجیح داده و باید تصمیم بگیرد دیگر هیچ جا خواستههای خودش را بر خواستههای الله ترجیح ندهد به این هم توبه میگویند.
اینجور مواضع در زندگی همهی ما پیش میآید. تلاش کنیم هر چه زودتر خودمان را بر اساس فرمودههای الله و رسول الله صلی الله علیه و سلم تغییر دهیم.خدایا کمکمان کن!