مقدمه
مقدمه / شماره 1 الی 5
سوره مبارکه فاتحه
آیات 1 الی 7 / شماره 6 الی 46
سوره مبارکه بقره
تفسیر آسان - سوره مبارکه بقره
سوره مبارکه آل عمران / صفحه 50
آیات 1 الی 9 / شماره 47 الی 73
سوره مبارکه آل عمران / صفحه 51
آیات 10 الی 15 / شماره 74 الی 104
سوره مبارکه آل عمران / صفحه 52
آیات 16 الی 22 / شماره 105 الی 151
سوره مبارکه آل عمران / صفحه 53
آیات 23 الی 29 / شماره 152 الی 194
سوره مبارکه آل عمران / صفحه 54
آیات 30 الی 37 / شماره 195 الی 237
سوره مبارکه آل عمران / صفحه 55
آیات 38 الی 45 / شماره 238 الی 270
سوره مبارکه آل عمران / صفحه 56
آیات 46 الی 52 / شماره 271 الی 307
سوره مبارکه آل عمران / صفحه 57
آیات 53 الی 61 / شماره 308 الی 337
سوره مبارکه آل عمران / صفحه 58
آیات 62 الی 69 / شماره 338 الی 367
سوره مبارکه آل عمران / صفحه 59
آیات 71 الی 77 / شماره 368 الی 393
سوره مبارکه آل عمران / صفحه 60
آیات 78 الی 83 / شماره 394 الی 425
سوره مبارکه آل عمران / صفحه 61
آیات 84 الی 91 / شماره 426 الی 449
سوره مبارکه آل عمران / صفحه 62
آیات 92 الی 100 / شماره 450 الی 481
parsa
3 ماه قبلنیاز به تصحیح
در بخش آیه 7 فاتحه شماره 43 قسمت قبلی تکرار شده است ( در قسمت متن )
زکریا عطری
2 هفته قبلالسلام علیکم، مشکل برطرف شد
parsa
3 ماه قبلیهدی به الله من اتبع رضوانه چطور اتباع را به معنای خواستن ذکر کردین در حالی که ظاهرا تبعیت به این معنا نیست و معنی خواهان و خواستن نمی دهد. اگه ممکنه این را بیشتر توضیح بدین . (مربوط به آیه 7 فاتحه شماره 42)
parsa
3 ماه قبلبا نیت بندگی انجام دادن کارها یعنی چطور؟ کاش بیشتر توضیح می دادین. مثلا مغازه دار الله را لحاظ کند در معامله اش این گ.نه می شود بندگی خدا درسته؟ یا وجوه دیگر داریم که به نیت بندگی مرتبط می شود؟ ممنون میشوم این نیت بندگی را در امور و کارهای شخصی و رفتارهای روزمره بیشتر بازش کنین
parsa
3 ماه قبلمردم شاید گاهی این واقعه از دست دادن سه عزیز در فاصله کمتر از 15 روز را نوعی عذاب و حتی نفرین خدا برای بازماندگانش می دانند. تعامل ما باید چگونه باشد ؟ مرز بین عذاب و ابتلا کجاست؟ چه موقع می توان گفت این مورد پیش آمدهای ناگوار عذاب است؟ اصلا امکان تمییز و تشخیص برای همه مردم وجود دارد یا فقط خود فرد مبتلا شده به مصیبت می تواند بفهمد که عذاب است و یا آزمایش ؟
parsa
3 ماه قبلآیا می توان گفت هر که الله او را بیشتر دوست دارد مصیبت های بیشتری به او می دهد ؟ حکمت مرگ و میرهای پی در پی در مورد یک شخص چه پیامی می تواند داشته باشد؟ مثلا همین چند وقت قبل شخصی هم پدر و هم مادرش و هم برادرش را در فاصله کمتر از 15 روز از دست داد. این فرد چطور با خدای خودش کنار بیاید؟ چه بگوید؟ چکار کند؟
یک پرسش جدید بپرسید
افزودن پاسخ
موضوع ۷: توجه به وسعت رحمت الله
بشریت تشنهی محبت و رحمت است. قرآن هم سخنش را با رحمت شروع کرده است! پس خوب است روی این مطلب مکث و اندکی تأمل و تدبر کنیم تا بدانیم این رحمت الله یعنی چه؟ خدا عزوجل در سوره الاعراف آیه ۱۵۶ وسعت رحمت خود را به تصویر میکشد و میفرماید: «وَرَحْمَتِي وَسِعَتْ كُلَّ شَيْءٍ» و رحمت من همه چیز را در برگرفته.
وَسِعَتْ و كُلَّ (یعنی همه چیز) وسعت را میرساند!
و شَيْءٍ نکره آمده که باز وسعت را میرساند؛ یعنی هیچ چیز وجود ندارد إلّا که رحمت الله آن را هم در برگرفته است.
سعی کنیم رحمتهای الله را در زندگیمان ببینیم.
این یک اخلاق است! ما میتوانیم بهگونهای زندگی کنیم که اصلاً رحمت الله را در زندگیمان نبینیم و هم میشود رحمتهای الله را دید. این جزو عبادات و کارهای خوب و پسندیده است که به اطرافمان دقت کرده و رحمتهای الله را لمس کنیم، خدا در سوره القصص آیه ۷۳ فرموده: «وَمِنْ رَحْمَتِهِ جَعَلَ لَكُمُ اللَّيْلَ وَالنَّهَارَ لِتَسْكُنُوا فِيهِ وَلِتَبْتَغُوا مِنْ فَضْلِهِ وَلَعَلَّكُمْ تَشْكُرُونَ» و از رحمت الله (یعنی این را لمس کنید! دقت کنید! که) شب و روز را قرار داده. شب را قرار داده تا استراحت کنید «لِتَسْكُنُوا فِيهِ»، روز را قرار داده تا کار کنید و مخارج زندگیتان را دربیاورید «وَلِتَبْتَغُوا مِنْ فَضْلِهِ»
در نهایت هم باید شکرگزار باشید.
این رحمت خداست، همین شب و همین روز و فعل و انفعالاتی که ما در این شبانهروز انجام میدهیم. یک وقت فکر نکنیم شب و روز کار خورشید است و بس؛ یا شاید فکر میکنیم که خورشید خودش، خودش را درست کرده، بعد خودش برای خودش برنامه ریخته که صبح طلوع کند، شب غروب کند و بهخاطر چشم و ابرویما است که این کارها را انجام میدهد و روز که میشود میدرخشد. خیر! اینگونه نیست، اینها از رحمت الله است که در زندگی ما قرار داده شده، باران میآید، طبیعت سرسبز میشود، ما به صحرا میرویم، زیر سایهی درخت غذا درست میکنیم، غذا میخوریم و نفسی تازه میکنیم، اینها همه از رحمت خداست. «فَانْظُرْ إِلَى آَثَارِ رَحْمَةِ اللَّهِ» (الروم/۵٠) نگاه کنید به صحرا به طبیعت که آثار رحمت خداست. همان نوزادمان که خدا به ما داده، کودکمان که چهار دست و پا راه میرود، میخندد، شاد است، بالا و پایین میپرد؛ اینها همه جزو رحمت خداست.
پدر و مادر پیری که آثار خستگی در چهرهشان نمایان است
یک عمر برای ما زحمت کشیدند الان ما بزرگ شدیم، اما آنها در کنار ما هستند، با ما هستند این رحمت خداست. بدن سالمی که داریم، چهرهی بیعیبی که داریم، اعضای بدن سالمی که داریم، راه میرویم؛ اینها همش از آثار رحمت خداست. در زندگی همه و همهی داشتههایمان از رحمت خداست «وَرَحْمَتِي وَسِعَتْ كُلَّ شَيْءٍ» و خودمان جزو كُلَّ شَيْءٍ هستیم.