مقدمه
مقدمه / شماره 1 الی 5
سوره مبارکه فاتحه
آیات 1 الی 7 / شماره 6 الی 46
سوره مبارکه بقره
تفسیر آسان - سوره مبارکه بقره
سوره مبارکه آل عمران / صفحه 50
آیات 1 الی 9 / شماره 47 الی 73
سوره مبارکه آل عمران / صفحه 51
آیات 10 الی 15 / شماره 74 الی 104
سوره مبارکه آل عمران / صفحه 52
آیات 16 الی 22 / شماره 105 الی 151
سوره مبارکه آل عمران / صفحه 53
آیات 23 الی 29 / شماره 152 الی 194
سوره مبارکه آل عمران / صفحه 54
آیات 30 الی 37 / شماره 195 الی 237
سوره مبارکه آل عمران / صفحه 55
آیات 38 الی 45 / شماره 238 الی 270
سوره مبارکه آل عمران / صفحه 56
آیات 46 الی 52 / شماره 271 الی 307
سوره مبارکه آل عمران / صفحه 57
آیات 53 الی 61 / شماره 308 الی 337
سوره مبارکه آل عمران / صفحه 58
آیات 62 الی 69 / شماره 338 الی 367
سوره مبارکه آل عمران / صفحه 59
آیات 71 الی 77 / شماره 368 الی 393
سوره مبارکه آل عمران / صفحه 60
آیات 78 الی 83 / شماره 394 الی 425
سوره مبارکه آل عمران / صفحه 61
آیات 84 الی 91 / شماره 426 الی 449
سوره مبارکه آل عمران / صفحه 62
آیات 92 الی 100 / شماره 450 الی 481
parsa
3 ماه قبلنیاز به تصحیح
در بخش آیه 7 فاتحه شماره 43 قسمت قبلی تکرار شده است ( در قسمت متن )
زکریا عطری
2 هفته قبلالسلام علیکم، مشکل برطرف شد
parsa
3 ماه قبلیهدی به الله من اتبع رضوانه چطور اتباع را به معنای خواستن ذکر کردین در حالی که ظاهرا تبعیت به این معنا نیست و معنی خواهان و خواستن نمی دهد. اگه ممکنه این را بیشتر توضیح بدین . (مربوط به آیه 7 فاتحه شماره 42)
parsa
3 ماه قبلبا نیت بندگی انجام دادن کارها یعنی چطور؟ کاش بیشتر توضیح می دادین. مثلا مغازه دار الله را لحاظ کند در معامله اش این گ.نه می شود بندگی خدا درسته؟ یا وجوه دیگر داریم که به نیت بندگی مرتبط می شود؟ ممنون میشوم این نیت بندگی را در امور و کارهای شخصی و رفتارهای روزمره بیشتر بازش کنین
parsa
3 ماه قبلمردم شاید گاهی این واقعه از دست دادن سه عزیز در فاصله کمتر از 15 روز را نوعی عذاب و حتی نفرین خدا برای بازماندگانش می دانند. تعامل ما باید چگونه باشد ؟ مرز بین عذاب و ابتلا کجاست؟ چه موقع می توان گفت این مورد پیش آمدهای ناگوار عذاب است؟ اصلا امکان تمییز و تشخیص برای همه مردم وجود دارد یا فقط خود فرد مبتلا شده به مصیبت می تواند بفهمد که عذاب است و یا آزمایش ؟
parsa
3 ماه قبلآیا می توان گفت هر که الله او را بیشتر دوست دارد مصیبت های بیشتری به او می دهد ؟ حکمت مرگ و میرهای پی در پی در مورد یک شخص چه پیامی می تواند داشته باشد؟ مثلا همین چند وقت قبل شخصی هم پدر و هم مادرش و هم برادرش را در فاصله کمتر از 15 روز از دست داد. این فرد چطور با خدای خودش کنار بیاید؟ چه بگوید؟ چکار کند؟
یک پرسش جدید بپرسید
افزودن پاسخ
موضوع ۱۷۰: الله منبع عزت.
انسان نباید فکر کند سعادتش در گرو این و آن است. باید نیاز به دیگران و حس فقیری به درگاه این و آن را از درونش پاک کند.
این آیه به آدم میفهماند آنهایی که به جایی رسیدهاند الله آنها را به آنجا رسانده و اگر مالک چیزی هستند الله آنها را موقتا و اعتباری مالک آن چیز کرده و تنها مالکی که مالکیتش اصالت دارد الله است. انسان تا خودش را از آن نگاههای کوچککننده آزاد نکند روی خوشبختی را نمیبیند. کسی که به «قُلِ اللَّهُمَّ مَالِكَ الْمُلْكِ» معتقد است دیگر اصلا حاضر نمیشود خودش را با چاپلوسی، باج و رشوه کوچک کند که به یک موقعیتی برسد اگر چیزی میخواهد از الله میخواهد خودش را نیازمند، محتاج، گرفتار و زیردست این و آن قرار نمیدهد؛ زیرا میداند که الله منبع دادن و گرفتن عزت است. عزت را باید پیش الله جستوجو کرد، با عمل کردن به فرمودههای الله و با خواستن از الله نه اینکه خودش را تحقیر بکند که شخصیت و عزتی از این و آن گیرش بیاید؛ «أَيَبْتَغُونَ عِنْدَهُمُ الْعِزَّةَ فَإِنَّ الْعِزَّةَ لِلَّهِ جَمِيعًا»(نساء/۱۳٩) آیا نزد این و آن دنبال کسب عزت و آبرو هستند.. بیشک که عزت همگی نزد الله است. و اگر میخواهد چیزی به دست بیاورد.
سورهی فاطر میفرماید: آیه ۱۳ الی ۱۵
«يُولِجُ اللَّيْلَ فِي النَّهَارِ وَيُولِجُ النَّهَارَ فِي اللَّيْلِ» الله شب را در روز و روز را در شب فرو میبرد در زمانهایی که کوتاه و بلند میشود (شبانه روز). «وَسَخَّرَ الشَّمْسَ وَالْقَمَرَ» و خورشید و ماه را مسخر کرد. «كُلٌّ يَجْرِي لِأَجَلٍ مُسَمًّى» همهشان تا مدت معین به حرکت خودشان ادامه میدهند. «ذَلِكُمُ اللَّهُ رَبُّكُمْ» آن است الله پروردگار شما.«لَهُ الْمُلْكُ» مالکیت و پادشاهی و حاکمیت برای خودش است. «وَالَّذِينَ تَدْعُونَ مِنْ دُونِهِ» و کسانی که شما دنبالشان هستید به غیر از الله اینسو و آنسو میروید.
«مَا يَمْلِكُونَ مِنْ قِطْمِيرٍ» مالک پوستهی نازک دور هستهی خرما هم نیستند.
پوست دانهی خرما (هستهی دانهی خرما آن پوست نازک) آنها مالک آن هم نیستند شما عزت و حاجتتان را به درگاه آنها میبرید؟! «إِنْ تَدْعُوهُمْ لَا يَسْمَعُوا دُعَاءَكُمْ» اگر آنها را به فریاد بخوانید اصلا صدای شما را نمیشنوند. «وَلَوْ سَمِعُوا مَا اسْتَجَابُوا لَكُمْ» اگر هم بشنوند توانایی ندارند آن را اجابت کنند. «وَيَوْمَ الْقِيَامَةِ يَكْفُرُونَ بِشِرْكِكُمْ» روز قیامت این کارهای شما را انکار میکنند اینهایی که آنها را شریک خدا قرار میدادید و حاجتهایتان را از آنها میخواستید.
«وَلَا يُنَبِّئُكَ مِثْلُ خَبِيرٍ» و هیچکس به مثل یک مقام آگاه به تو خبر نمیدهد؛ الله که از همه چیز به طور دقیق خبر دارد دیگر چه کسی را بهتر از الله میخواهی که به تو خبر بدهد. «يَا أَيُّهَا النَّاسُ أَنْتُمُ الْفُقَرَاءُ إِلَى اللَّهِ» ای مردم شما محتاج و نیازمند به درگاه الله هستید. «وَاللَّهُ هُوَ الْغَنِيُّ الْحَمِيدُ» و الله فقط خودش بینیاز و شایستهی سپاس و ستایش است.