مقدمه
مقدمه / شماره 1 الی 5
سوره مبارکه فاتحه
آیات 1 الی 7 / شماره 6 الی 46
سوره مبارکه بقره
تفسیر آسان - سوره مبارکه بقره
سوره مبارکه آل عمران / صفحه 50
آیات 1 الی 9 / شماره 47 الی 73
سوره مبارکه آل عمران / صفحه 51
آیات 10 الی 15 / شماره 74 الی 104
سوره مبارکه آل عمران / صفحه 52
آیات 16 الی 22 / شماره 105 الی 151
سوره مبارکه آل عمران / صفحه 53
آیات 23 الی 29 / شماره 152 الی 194
سوره مبارکه آل عمران / صفحه 54
آیات 30 الی 37 / شماره 195 الی 237
سوره مبارکه آل عمران / صفحه 55
آیات 38 الی 45 / شماره 238 الی 270
سوره مبارکه آل عمران / صفحه 56
آیات 46 الی 52 / شماره 271 الی 307
سوره مبارکه آل عمران / صفحه 57
آیات 53 الی 61 / شماره 308 الی 337
سوره مبارکه آل عمران / صفحه 58
آیات 62 الی 69 / شماره 338 الی 367
سوره مبارکه آل عمران / صفحه 59
آیات 71 الی 77 / شماره 368 الی 393
سوره مبارکه آل عمران / صفحه 60
آیات 78 الی 83 / شماره 394 الی 425
سوره مبارکه آل عمران / صفحه 61
آیات 84 الی 91 / شماره 426 الی 449
سوره مبارکه آل عمران / صفحه 62
آیات 92 الی 100 / شماره 450 الی 481
parsa
2 ماه قبلنیاز به تصحیح
در بخش آیه 7 فاتحه شماره 43 قسمت قبلی تکرار شده است ( در قسمت متن )
parsa
2 ماه قبلیهدی به الله من اتبع رضوانه چطور اتباع را به معنای خواستن ذکر کردین در حالی که ظاهرا تبعیت به این معنا نیست و معنی خواهان و خواستن نمی دهد. اگه ممکنه این را بیشتر توضیح بدین . (مربوط به آیه 7 فاتحه شماره 42)
parsa
2 ماه قبلبا نیت بندگی انجام دادن کارها یعنی چطور؟ کاش بیشتر توضیح می دادین. مثلا مغازه دار الله را لحاظ کند در معامله اش این گ.نه می شود بندگی خدا درسته؟ یا وجوه دیگر داریم که به نیت بندگی مرتبط می شود؟ ممنون میشوم این نیت بندگی را در امور و کارهای شخصی و رفتارهای روزمره بیشتر بازش کنین
parsa
2 ماه قبلمردم شاید گاهی این واقعه از دست دادن سه عزیز در فاصله کمتر از 15 روز را نوعی عذاب و حتی نفرین خدا برای بازماندگانش می دانند. تعامل ما باید چگونه باشد ؟ مرز بین عذاب و ابتلا کجاست؟ چه موقع می توان گفت این مورد پیش آمدهای ناگوار عذاب است؟ اصلا امکان تمییز و تشخیص برای همه مردم وجود دارد یا فقط خود فرد مبتلا شده به مصیبت می تواند بفهمد که عذاب است و یا آزمایش ؟
parsa
2 ماه قبلآیا می توان گفت هر که الله او را بیشتر دوست دارد مصیبت های بیشتری به او می دهد ؟ حکمت مرگ و میرهای پی در پی در مورد یک شخص چه پیامی می تواند داشته باشد؟ مثلا همین چند وقت قبل شخصی هم پدر و هم مادرش و هم برادرش را در فاصله کمتر از 15 روز از دست داد. این فرد چطور با خدای خودش کنار بیاید؟ چه بگوید؟ چکار کند؟
یک پرسش جدید بپرسید
افزودن پاسخ
موضوع ۴۵۱: قانون موفقیت و جمله انگیزشی.
این آیه از دو عبارت تشکیل شده، عبارت اول: «لَنْ تَنَالُوا الْبِرَّ حَتَّى تُنْفِقُوا مِمَّا تُحِبُّونَ»
و عبارت دوم: «وَمَا تُنْفِقُوا مِنْ شَيْءٍ فَإِنَّ اللَّهَ بِهِ عَلِيمٌ»
در عبارت اول یک قانون بیان شده قانون موفقیت و در عبارت دوم یک جملهی انگیزشی بیان شده، قانون موفقیت به این شکل که اولِ اول آدم باید برای خودش یک هدف تعیین کند، هدفی که باارزش باشد و نتیجهی لذتبخشی داشته باشد، این دو تا شرط خیلی مهم است در تعیین هدف و اینجا هدف رسیدن به بر تعیین شده که هم با ارزش است و هم نتیجهی لذتبخشی دارد، بعدش برای رسیدن به این هدف باید تلاش کرد، باید انرژی صرف کرد و میگوید که اگر شما میخواهید به این هدف برسید باید تلاش کنید و الّا نمی رسید: «لَنْ تَنَالُوا الْبِرَّ »
حالا برای اینکه بخواهید برسید چهکار باید بکنید؟
«حَتَّى تُنْفِقُوا مِمَّا تُحِبُّونَ» برای اینکه به آن هدف باارزش و نتیجهی لذتبخش برسید باید شما حاضر شوید منافعی را از دست بدهید، باید حاضر بشوید، برایش هزینه بکنید. «حَتَّى تُنْفِقُوا مِمَّا تُحِبُّونَ» به صورت کلی بیان کرده، شامل هر نوع هزینهای میشود، انفاق به فقیر و مسکین و مستمند باشد یا هزینهای باشد برای فرهنگسازی جامعه یا هزینه باشد برای خودش تا به آن موفقیت برسد و هزینههای مادی و معنوی را شامل میشود. آدم اگر بخواهد تغییر کند هم قانون تغییر هم همین است، اگر میخواهد حرکتی انجام بدهد به سمت جلو پیش برود.
قانونش همین است، تعیین یک هدف باارزش و لذتبخش و تلاش برای رسیدن به آن هدف و هزینهی رسیدن به آن هم حاضر شود که پرداخت کند، جالب است که بعدش یک جملهی انگیزشی آمده تا آنهایی که خواهان آن هدف با ارزش هستند انگیزه بگیرند و برای رسیدن به آن تلاش کنند فرموده: «وَمَا تُنْفِقُوا مِنْ شَيْءٍ فَإِنَّ اللَّهَ بِهِ عَلِيمٌ» شما هر نوع هزینهای که میکنید، هر نوع خرج که میکنید و انفاق میکنید الله نسبت به آن کاملا آگاه است؛ یعنی شما تمام تلاشهایتان مورد توجه خداست و آنها را دارد میبیند، پس غصه نخورید، ناراحت نشوید که هیچ کدام از تلاشهای شما برای رسیدن به «بر» نادیده گرفته نمیشود و این آیه سبب میشود که آدم تمام آن هدایتهایی که در آیات قبل بیان شده تلاش کند به آنها برسد، آن هدایتهایی که داره از اول سوره بیان میکند، خب برای رسیدن به آنها آدم باید یک کاری انجام بدهد و باید برایش هزینه کند، باید براش تلاش کند و این آیه دارد راه رسیدن به آنها را به ما نشان میدهد.