مقدمه
مقدمه / شماره 1 الی 5
سوره مبارکه فاتحه
آیات 1 الی 7 / شماره 6 الی 46
سوره مبارکه بقره
تفسیر آسان - سوره مبارکه بقره
سوره مبارکه آل عمران / صفحه 50
آیات 1 الی 9 / شماره 47 الی 73
سوره مبارکه آل عمران / صفحه 51
آیات 10 الی 15 / شماره 74 الی 104
سوره مبارکه آل عمران / صفحه 52
آیات 16 الی 22 / شماره 105 الی 151
سوره مبارکه آل عمران / صفحه 53
آیات 23 الی 29 / شماره 152 الی 194
سوره مبارکه آل عمران / صفحه 54
آیات 30 الی 37 / شماره 195 الی 237
سوره مبارکه آل عمران / صفحه 55
آیات 38 الی 45 / شماره 238 الی 270
سوره مبارکه آل عمران / صفحه 56
آیات 46 الی 52 / شماره 271 الی 307
سوره مبارکه آل عمران / صفحه 57
آیات 53 الی 61 / شماره 308 الی 337
سوره مبارکه آل عمران / صفحه 58
آیات 62 الی 69 / شماره 338 الی 367
سوره مبارکه آل عمران / صفحه 59
آیات 71 الی 77 / شماره 368 الی 393
سوره مبارکه آل عمران / صفحه 60
آیات 78 الی 83 / شماره 394 الی 425
سوره مبارکه آل عمران / صفحه 61
آیات 84 الی 91 / شماره 426 الی 449
سوره مبارکه آل عمران / صفحه 62
آیات 92 الی 100 / شماره 450 الی 481
پارسا زاهدیان
2 ماه قبلنیاز به تصحیح
در بخش آیه 7 فاتحه شماره 43 قسمت قبلی تکرار شده است ( در قسمت متن )
پارسا زاهدیان
2 ماه قبلیهدی به الله من اتبع رضوانه چطور اتباع را به معنای خواستن ذکر کردین در حالی که ظاهرا تبعیت به این معنا نیست و معنی خواهان و خواستن نمی دهد. اگه ممکنه این را بیشتر توضیح بدین . (مربوط به آیه 7 فاتحه شماره 42)
پارسا زاهدیان
2 ماه قبلبا نیت بندگی انجام دادن کارها یعنی چطور؟ کاش بیشتر توضیح می دادین. مثلا مغازه دار الله را لحاظ کند در معامله اش این گ.نه می شود بندگی خدا درسته؟ یا وجوه دیگر داریم که به نیت بندگی مرتبط می شود؟ ممنون میشوم این نیت بندگی را در امور و کارهای شخصی و رفتارهای روزمره بیشتر بازش کنین
پارسا زاهدیان
2 ماه قبلمردم شاید گاهی این واقعه از دست دادن سه عزیز در فاصله کمتر از 15 روز را نوعی عذاب و حتی نفرین خدا برای بازماندگانش می دانند. تعامل ما باید چگونه باشد ؟ مرز بین عذاب و ابتلا کجاست؟ چه موقع می توان گفت این مورد پیش آمدهای ناگوار عذاب است؟ اصلا امکان تمییز و تشخیص برای همه مردم وجود دارد یا فقط خود فرد مبتلا شده به مصیبت می تواند بفهمد که عذاب است و یا آزمایش ؟
پارسا زاهدیان
2 ماه قبلآیا می توان گفت هر که الله او را بیشتر دوست دارد مصیبت های بیشتری به او می دهد ؟ حکمت مرگ و میرهای پی در پی در مورد یک شخص چه پیامی می تواند داشته باشد؟ مثلا همین چند وقت قبل شخصی هم پدر و هم مادرش و هم برادرش را در فاصله کمتر از 15 روز از دست داد. این فرد چطور با خدای خودش کنار بیاید؟ چه بگوید؟ چکار کند؟
یک پرسش جدید بپرسید
افزودن پاسخ
﴿مَا كَانَ لِبَشَرٍ أَنْ يُؤْتِيَهُ اللَّهُ الْكِتَابَ وَالْحُكْمَ وَالنُّبُوَّةَ ثُمَّ يَقُولَ لِلنَّاسِ كُونُوا عِبَادًا لِي مِنْ دُونِ اللَّهِ وَلَكِنْ كُونُوا رَبَّانِيِّينَ بِمَا كُنْتُمْ تُعَلِّمُونَ الْكِتَابَ وَبِمَا كُنْتُمْ تَدْرُسُونَ﴾
هيچ بشری اجازه ندارد که خداوند به او کتاب و حکم و نبوت بدهد، بعد به مردم بگويد: به جای خدا بندگانی باشید برای من! بلکه به سبب مسائلی که از کتاب آموزش میدادید و درسهایی که میخواندید ربانی باشید. (۷۹)
موضوع ۳۹۸: ارتباط آیه ۷۹ با اول سوره و آیه قبل.
در آیات قبل مفصلاً از رفتار مجرمانهی اهل کتاب صحبت کردیم خصوصاً آیه قبل که با «يَلْوُونَ أَلْسِنَتَهُمْ بِالْكِتَابِ» میخواستند حرفهای خودشان را به خدا نسبت دهند، آنها چرا این کارها را میکردند؟ آنها برای این که مردم را به اطاعت خودشان در بیاورند، برای این که مردم را آماده کنند، آنها را تربیت کنند تا هر زمان لازم شد از نیروهای مردمی در راستای منافع خودشان استفاده کنند در کتاب آسمانی دستبرد میزدند، هدف غاییشان این بود و این واقعاً امتیاز و قدرت بالایی هست. و این آیه دقیقاً همین را میگوید که هیچ بشری حق ندارد این کار را با مردم بکند، هیچ کس حق ندارد از مردم برای منافع خودش سوء استفاده کند «مَا كَانَ لِبَشَرٍ» شایستهی هیچ بشری نیست، هیچ بشری اجازه ندارد، حق ندارد که از آنها سوء استفاده کند.
حالا توضیحات بیشتر که چه چیزهایی حق ندارد در ضمن آیه میآید، ولی قبل از آن گوشه چشمی داشته باشیم به اول سوره: «بسم الله الرحمن الرحیم الم اللَّهُ لا إِلَهَ إِلا هُوَ الْحَیُّ الْقَیُّومُ» بحث توحید هست، بحث بندگی الله به یگانگی، اللهِ حی و قیوم است «نَزَّلَ عَلَیْکَ الْکِتَابَ بِالْحَقِّ مُصَدِّقًا لِمَا بَیْنَ یَدَیْهِ وَأَنْزَلَ التَّوْرَاةَ وَالإنْجِیلَ مِنْ قَبْلُ» بحث نزول تورات و انجیل و قرآن هست.
این کتابها برای چه نازل شدند؟
برای این که بین مردم و اللهِ حی و قیوم یک اتصال دائمی برقرار کنند. و چرا این کتابها نازل شده تا هدف «اللَّهُ لا إِلَهَ إِلا هُوَ الْحَیُّ الْقَیُّومُ» را تحقق ببخشند. توحید الله و عبودیت الله را در زمین استوار کنند برای این هدف این کتابها نازل شده و آیه ۷۹ دارد صحبت میکند که هر کس ارسال شده به این هدف ارسال شده، هر کس که خدا به او کتاب و حکم و نبوت داده به این هدف به او داده است و آنها را انتخاب کرده و حق ندارد مردم را به سمت و سوی دیگر ببرد و به همین شکل ما هر سورهای که میخوانیم سعی کنیم آن آیات را هم به آیه قبلش مرتبط کنیم هم با آیات اولیه سوره.