مقدمه
مقدمه / شماره 1 الی 5
سوره مبارکه فاتحه
آیات 1 الی 7 / شماره 6 الی 46
سوره مبارکه بقره
تفسیر آسان - سوره مبارکه بقره
سوره مبارکه آل عمران / صفحه 50
آیات 1 الی 9 / شماره 47 الی 73
سوره مبارکه آل عمران / صفحه 51
آیات 10 الی 15 / شماره 74 الی 104
سوره مبارکه آل عمران / صفحه 52
آیات 16 الی 22 / شماره 105 الی 151
سوره مبارکه آل عمران / صفحه 53
آیات 23 الی 29 / شماره 152 الی 194
سوره مبارکه آل عمران / صفحه 54
آیات 30 الی 37 / شماره 195 الی 237
سوره مبارکه آل عمران / صفحه 55
آیات 38 الی 45 / شماره 238 الی 270
سوره مبارکه آل عمران / صفحه 56
آیات 46 الی 52 / شماره 271 الی 307
سوره مبارکه آل عمران / صفحه 57
آیات 53 الی 61 / شماره 308 الی 337
سوره مبارکه آل عمران / صفحه 58
آیات 62 الی 69 / شماره 338 الی 367
سوره مبارکه آل عمران / صفحه 59
آیات 71 الی 77 / شماره 368 الی 393
سوره مبارکه آل عمران / صفحه 60
آیات 78 الی 83 / شماره 394 الی 425
سوره مبارکه آل عمران / صفحه 61
آیات 84 الی 91 / شماره 426 الی 449
سوره مبارکه آل عمران / صفحه 62
آیات 92 الی 100 / شماره 450 الی 481
parsa
2 ماه قبلنیاز به تصحیح
در بخش آیه 7 فاتحه شماره 43 قسمت قبلی تکرار شده است ( در قسمت متن )
parsa
2 ماه قبلیهدی به الله من اتبع رضوانه چطور اتباع را به معنای خواستن ذکر کردین در حالی که ظاهرا تبعیت به این معنا نیست و معنی خواهان و خواستن نمی دهد. اگه ممکنه این را بیشتر توضیح بدین . (مربوط به آیه 7 فاتحه شماره 42)
parsa
2 ماه قبلبا نیت بندگی انجام دادن کارها یعنی چطور؟ کاش بیشتر توضیح می دادین. مثلا مغازه دار الله را لحاظ کند در معامله اش این گ.نه می شود بندگی خدا درسته؟ یا وجوه دیگر داریم که به نیت بندگی مرتبط می شود؟ ممنون میشوم این نیت بندگی را در امور و کارهای شخصی و رفتارهای روزمره بیشتر بازش کنین
parsa
2 ماه قبلمردم شاید گاهی این واقعه از دست دادن سه عزیز در فاصله کمتر از 15 روز را نوعی عذاب و حتی نفرین خدا برای بازماندگانش می دانند. تعامل ما باید چگونه باشد ؟ مرز بین عذاب و ابتلا کجاست؟ چه موقع می توان گفت این مورد پیش آمدهای ناگوار عذاب است؟ اصلا امکان تمییز و تشخیص برای همه مردم وجود دارد یا فقط خود فرد مبتلا شده به مصیبت می تواند بفهمد که عذاب است و یا آزمایش ؟
parsa
2 ماه قبلآیا می توان گفت هر که الله او را بیشتر دوست دارد مصیبت های بیشتری به او می دهد ؟ حکمت مرگ و میرهای پی در پی در مورد یک شخص چه پیامی می تواند داشته باشد؟ مثلا همین چند وقت قبل شخصی هم پدر و هم مادرش و هم برادرش را در فاصله کمتر از 15 روز از دست داد. این فرد چطور با خدای خودش کنار بیاید؟ چه بگوید؟ چکار کند؟
یک پرسش جدید بپرسید
افزودن پاسخ
دانلود فایل تصویری دانلود فایل صوتی
﴿وَإِنَّ مِنْهُمْ لَفَرِيقًا يَلْوُونَ أَلْسِنَتَهُم بِالْكِتَابِ لِتَحْسَبُوهُ مِنَ الْكِتَابِ وَمَا هُوَ مِنَ الْكِتَابِ وَيَقُولُونَ هُوَ مِنْ عِندِ اللَّهِ وَمَا هُوَ مِنْ عِندِ اللَّهِ وَيَقُولُونَ عَلَى اللَّهِ الْكَذِبَ وَهُمْ يَعْلَمُونَ﴾
و قطعا از اهل کتاب گروهی هستند که زبان خود را به کتاب میچرخانند تا گمان کنید آن جزو کتاب است، در حالی که آن جزو کتاب نیست! و میگویند: آن از طرف الله است! در حالی که آن از طرف الله نیست و به الله دروغ میبندند در حالی که میدانند! (۷۸)
موضوع ۳۹۴: ربط آیه ۷۸ با آیه قبل.
آیهی قبل پنج مجازات سخت را برای کسانی که بخاطر بهرهمندی بیشتر از امکانات و رفاهیات دنیا حاضر شدند عهد و قسمهایشان را بشکنند بیان فرمود. البته اینکه انسان برای امکانات و رفاهیات دنیا تلاش بکند دور از انتظار نیست.
اگر واقعنگر باشیم میبینیم
همه ما به خاطر امکانات دنیا تلاش میکنیم. هیچ کدام از ما از امکانات دنیا بدش نمیآید. شما اگر به زندگیتان دقت بکنید تا حالا کم تلاش نکردهاید که امکانات و رفاهیات دنیا را به دست بیاورید و از آنها استفاده کنید. ما هم به همین شکل و همه به همین صورت هستند. حالا بهرهمند شدن از مادیات و رفاهیات دنیا برای همه خوشایند است همه ما آن را دوست داریم، پس خیلی طبیعی است که آدمی برای رسیدن به رفاهیات دنیا تلاش بکند..
ولی آنها چه کاری انجام دادند که مستحق آن همه مجازات شدند؟
به خاطر امکانات دنیا دست به رفتار مجرمانه زدند و در یک کلام بگوییم خیانت کردند؛ «إِنَّ الَّذِينَ يَشْتَرُونَ بِعَهْدِ اللَّهِ وَأَيْمَانِهِمْ ثَمَنًا قَلِيلًا» از این جمله خیانت دارد میبارد. آدمی که آگاهانه زیر قراردادهایش میزند باقسم جلب اعتماد میکند و بعد از اعتماد سوءاستفاده میکند، این شخص دارد خیانت میکند. البته ما هم از این خیانتها مبرا نیستیم، زیرا ما هم منافع و امکانات دنیا را دوست داریم.
بعضی وقتها امکان دارد به خاطر امکانات دنیا ما هم دست به رفتار مجرمانه بزنیم؛ ما که میگوییم یعنی هر کدام از ما امکانش است صرف نظر از اینکه ما شاگرد، استاد، محصل، صاحب مشاغل آزاد، امام مسجد، امام جمعه، استاد دانشگاه، دکتر، یک خانم باحجاب، بیحجاب، یک مرد باادعا، بیادعا و عالم باشیم بالاخره احتمال خیانت و احتمال اینکه شخص بخاطر منافع دنیا دست به رفتار مجرمانه بزند وجود دارد.
خیانت بدترین گناه بشر است که به خاطر منافع خودش دست به خیانت بزند، ریشهی شرک و کفر هم در خیانت است، آدم از لطف خدا استفاده میکند، خدا آن همه لطف در حق او کرده، او را آفریده و آن همه امکانات به او داده، بعد به الله پشت میکند میرود سمت یکی دیگر، این خیانت است برای همین الله نمیبخشد، مگر اینکه شخص در دنیا خیلی زود توبه کند و اتفاقا بدترین مجازاتهای دنیا که دولتها و قانونگذارها وضع میکنند برای خیانتکاران است؛
انواع خیانت سیاسی، دینی، خیانت در کانون خانواده و… داریم. آیه ۷۸ هم در ادامه آیه ۷۷ از یک نوع دیگر خیانت دارد صحبت میکند که اهل کتاب انجام میدادند و برای رسیدن به آن منافعشان و آن نوع خیانت مربوط میشود هم به کتاب آسمانی و هم خیانت در حق مردم.