مقدمه
مقدمه / شماره 1 الی 5
سوره مبارکه فاتحه
آیات 1 الی 7 / شماره 6 الی 46
سوره مبارکه بقره
تفسیر آسان - سوره مبارکه بقره
سوره مبارکه آل عمران / صفحه 50
آیات 1 الی 9 / شماره 47 الی 73
سوره مبارکه آل عمران / صفحه 51
آیات 10 الی 15 / شماره 74 الی 104
سوره مبارکه آل عمران / صفحه 52
آیات 16 الی 22 / شماره 105 الی 151
سوره مبارکه آل عمران / صفحه 53
آیات 23 الی 29 / شماره 152 الی 194
سوره مبارکه آل عمران / صفحه 54
آیات 30 الی 37 / شماره 195 الی 237
سوره مبارکه آل عمران / صفحه 55
آیات 38 الی 45 / شماره 238 الی 270
سوره مبارکه آل عمران / صفحه 56
آیات 46 الی 52 / شماره 271 الی 307
سوره مبارکه آل عمران / صفحه 57
آیات 53 الی 61 / شماره 308 الی 337
سوره مبارکه آل عمران / صفحه 58
آیات 62 الی 69 / شماره 338 الی 367
سوره مبارکه آل عمران / صفحه 59
آیات 71 الی 77 / شماره 368 الی 393
سوره مبارکه آل عمران / صفحه 60
آیات 78 الی 83 / شماره 394 الی 425
سوره مبارکه آل عمران / صفحه 61
آیات 84 الی 91 / شماره 426 الی 449
سوره مبارکه آل عمران / صفحه 62
آیات 92 الی 100 / شماره 450 الی 481
parsa
3 ماه قبلنیاز به تصحیح
در بخش آیه 7 فاتحه شماره 43 قسمت قبلی تکرار شده است ( در قسمت متن )
زکریا عطری
7 روز قبلالسلام علیکم، مشکل برطرف شد
parsa
3 ماه قبلیهدی به الله من اتبع رضوانه چطور اتباع را به معنای خواستن ذکر کردین در حالی که ظاهرا تبعیت به این معنا نیست و معنی خواهان و خواستن نمی دهد. اگه ممکنه این را بیشتر توضیح بدین . (مربوط به آیه 7 فاتحه شماره 42)
parsa
3 ماه قبلبا نیت بندگی انجام دادن کارها یعنی چطور؟ کاش بیشتر توضیح می دادین. مثلا مغازه دار الله را لحاظ کند در معامله اش این گ.نه می شود بندگی خدا درسته؟ یا وجوه دیگر داریم که به نیت بندگی مرتبط می شود؟ ممنون میشوم این نیت بندگی را در امور و کارهای شخصی و رفتارهای روزمره بیشتر بازش کنین
parsa
3 ماه قبلمردم شاید گاهی این واقعه از دست دادن سه عزیز در فاصله کمتر از 15 روز را نوعی عذاب و حتی نفرین خدا برای بازماندگانش می دانند. تعامل ما باید چگونه باشد ؟ مرز بین عذاب و ابتلا کجاست؟ چه موقع می توان گفت این مورد پیش آمدهای ناگوار عذاب است؟ اصلا امکان تمییز و تشخیص برای همه مردم وجود دارد یا فقط خود فرد مبتلا شده به مصیبت می تواند بفهمد که عذاب است و یا آزمایش ؟
parsa
3 ماه قبلآیا می توان گفت هر که الله او را بیشتر دوست دارد مصیبت های بیشتری به او می دهد ؟ حکمت مرگ و میرهای پی در پی در مورد یک شخص چه پیامی می تواند داشته باشد؟ مثلا همین چند وقت قبل شخصی هم پدر و هم مادرش و هم برادرش را در فاصله کمتر از 15 روز از دست داد. این فرد چطور با خدای خودش کنار بیاید؟ چه بگوید؟ چکار کند؟
یک پرسش جدید بپرسید
افزودن پاسخ
موضوع ۳۵۸: برای انهدام یک تمدن سه چیز باید منهدم کرد:
۱. خانواده ۲. نظام آموزشی ۳. الگوها
یکی از دانشمندان میگوید برای انهدام یک تمدن سه چیز را باید منهدم کرد:
خانواده
نظام آموزشی
الگوها و اسوهها
برای اولی منزلت زن را باید شکست.
برای دومی منزلت معلم
برای سومی منزلت دانشمندان و آدمهای بزرگ.
امروزه هم به شدت هر سه تا مورد هدفاند، ولی ما باید منهج قرآن کریم را بگیریم که هم زن و خانواده را تکریم کرده: مثلا سوره گذاشته به نام سوره نساء سورهی خانمها و خیلی آیات در قرآن کریم در مورد رسمیت حقوق زن بیان کرده. هم معلم را تکریم کرده در قرآن، اصلاً الله خودش را و حتی رسول الله صلی الله علیه و سلم را معلم و آموزگار معرفی کرده:
«اقْرَأْ بِاسْمِ رَبِّكَ الَّذِي خَلَقَ خَلَقَ الْإِنْسَانَ مِنْ عَلَقٍ اقْرَأْ وَرَبُّكَ الْأَكْرَمُ الَّذِي عَلَّمَ بِالْقَلَمِ عَلَّمَ الْإِنْسَانَ مَا لَمْ يَعْلَمْ»
به انسان چیزهایی یاد داد که نمیدانست انسان، آن هم در اولین سورهی قرآن که نازل شده و در وسط آن همه جهل و بیسوادی این را بیان فرمود و در مورد رسول الله صلی الله علیه و سلم فرموده: «وَيُعَلِّمُهُمُ الكِتابَ وَالحِكمَةَ» کتاب و حکمت که روش زندگی هست به مردم آموزش میدهد و در قرآن الگوها هم مورد تکریم قرار گرفته، چه قدر اسم انبیاء، بندگان صالح خدا، لقمان، ذیالقرنین، نوح، موسی، عیسی، محمد علیهم السلام.
آن همه الگو و آن همه پیغمبر در قرآن اسمشان ذکر شده و ازشان دفاع شده، عاقبت خوبشان، نتیجه کارهای خوبشان در همین دنیا بیان شده و در آخرت. و یکیشان پیامبر ابراهیم علیه السلام هست و در قرآن از او دفاع شده و این آیات دارد از او دفاع میکند که یک وقت یهودیان و نصارا با رفتارشان بدنامش نکنند.
و نکته دیگر این که آدم آنقدر که به وسیله رفتارش میتواند کسی را تخریب کند یا دینی را تخریب کند با زبانش نمیتواند با اسلحه نمیتواند؛ مثلا در یک جامعه در نظر بگیریم اگر صد نفر از آنهایی که ادعای پیروی از آن دین را دارند مثلا از دین اسلام، آن صد نفر دروغ بگویند، خیانت کنند، اختلاس کنند، خلاف حرفهایشان عمل کنند مردم از دین زده میشوند به همین سادگی.
و این دین ستیزی و دین گریزی که میگویند مگر چگونه ایجاد شده همینجوری ایجاد شده. کافیست دین دارانی که دم از دین میزنند رفتارشان تهوع آور باشد، تمام. دیگر مردم حالشان از آن دین به هم میخورد، چهرهی دین حسابی خراب میشود.
همان طوری که امروزه هم شده خیلی نقشهها کشیده شده و میشود تا دین زشت و خراب شود در ذهن مردم مثل یهودیان و نصارا که اگر الله از پیامبر ابراهیم دفاع نمیکرد ابراهیم گریزی و توحید گریزی اتفاق میافتاد. ما هم در جامعهمان ممکن است مواجه شویم با آدمهای به ظاهر دیندار که رفتارشان تهوع آور است.
ما باید چه کار کنیم؟؟
- در قدم اول باید مواظب خودمان باشیم که رفتار آنها سبب نشود ایمان و صداقتمان نسبت به الله و قرآن کم شود، مواظب باشیم شیطان شکارمان نکند چون آنها بدَند ما بدی آنها را به پای خدا و دین و قران بگذاریم.
- قدم دوم جاذبههای دین و حقیقت دین را یاد بگیریم. خودمان قرآن بخوانیم و آن را به بچههایمان و شاگردانمان یاد بدهیم تا آنها تحت تاثیر رفتار بد آنها قرار نگیرند چون همیشه «والله یعلم و انتم لا تعلمون» الله میداند و شما نمیدانید پس چه بهتر به اللهی که می داند اعتماد کنید.