مقدمه
مقدمه / شماره 1 الی 5
سوره مبارکه فاتحه
آیات 1 الی 7 / شماره 6 الی 46
سوره مبارکه بقره
تفسیر آسان - سوره مبارکه بقره
سوره مبارکه آل عمران / صفحه 50
آیات 1 الی 9 / شماره 47 الی 73
سوره مبارکه آل عمران / صفحه 51
آیات 10 الی 15 / شماره 74 الی 104
سوره مبارکه آل عمران / صفحه 52
آیات 16 الی 22 / شماره 105 الی 151
سوره مبارکه آل عمران / صفحه 53
آیات 23 الی 29 / شماره 152 الی 194
سوره مبارکه آل عمران / صفحه 54
آیات 30 الی 37 / شماره 195 الی 237
سوره مبارکه آل عمران / صفحه 55
آیات 38 الی 45 / شماره 238 الی 270
سوره مبارکه آل عمران / صفحه 56
آیات 46 الی 52 / شماره 271 الی 307
سوره مبارکه آل عمران / صفحه 57
آیات 53 الی 61 / شماره 308 الی 337
سوره مبارکه آل عمران / صفحه 58
آیات 62 الی 69 / شماره 338 الی 367
سوره مبارکه آل عمران / صفحه 59
آیات 71 الی 77 / شماره 368 الی 393
سوره مبارکه آل عمران / صفحه 60
آیات 78 الی 83 / شماره 394 الی 425
سوره مبارکه آل عمران / صفحه 61
آیات 84 الی 91 / شماره 426 الی 449
سوره مبارکه آل عمران / صفحه 62
آیات 92 الی 100 / شماره 450 الی 481
پارسا زاهدیان
2 ماه قبلنیاز به تصحیح
در بخش آیه 7 فاتحه شماره 43 قسمت قبلی تکرار شده است ( در قسمت متن )
پارسا زاهدیان
2 ماه قبلیهدی به الله من اتبع رضوانه چطور اتباع را به معنای خواستن ذکر کردین در حالی که ظاهرا تبعیت به این معنا نیست و معنی خواهان و خواستن نمی دهد. اگه ممکنه این را بیشتر توضیح بدین . (مربوط به آیه 7 فاتحه شماره 42)
پارسا زاهدیان
2 ماه قبلبا نیت بندگی انجام دادن کارها یعنی چطور؟ کاش بیشتر توضیح می دادین. مثلا مغازه دار الله را لحاظ کند در معامله اش این گ.نه می شود بندگی خدا درسته؟ یا وجوه دیگر داریم که به نیت بندگی مرتبط می شود؟ ممنون میشوم این نیت بندگی را در امور و کارهای شخصی و رفتارهای روزمره بیشتر بازش کنین
پارسا زاهدیان
2 ماه قبلمردم شاید گاهی این واقعه از دست دادن سه عزیز در فاصله کمتر از 15 روز را نوعی عذاب و حتی نفرین خدا برای بازماندگانش می دانند. تعامل ما باید چگونه باشد ؟ مرز بین عذاب و ابتلا کجاست؟ چه موقع می توان گفت این مورد پیش آمدهای ناگوار عذاب است؟ اصلا امکان تمییز و تشخیص برای همه مردم وجود دارد یا فقط خود فرد مبتلا شده به مصیبت می تواند بفهمد که عذاب است و یا آزمایش ؟
پارسا زاهدیان
2 ماه قبلآیا می توان گفت هر که الله او را بیشتر دوست دارد مصیبت های بیشتری به او می دهد ؟ حکمت مرگ و میرهای پی در پی در مورد یک شخص چه پیامی می تواند داشته باشد؟ مثلا همین چند وقت قبل شخصی هم پدر و هم مادرش و هم برادرش را در فاصله کمتر از 15 روز از دست داد. این فرد چطور با خدای خودش کنار بیاید؟ چه بگوید؟ چکار کند؟
یک پرسش جدید بپرسید
افزودن پاسخ
موضوع ۳۵۵: عواقب زیانبار!
نمیدانم شما تا حالا پای مناظرهی علمای یهود و نصارا نشستهاید یا نه البته سفارش نمیکنیم، ولی اگر کسی گوش کرده یا مطالب آنها را خوانده:
وقتی بخواهند در مورد باب قوت دینشان صحبت کنند میدانید چه میگویند؟
اول میآیند شخصیت پیامبر ابراهیم علیهالسلام را پیش میکشند و به نحوی اثبات میکنند که دینشان گره خورده به شخصیت پیامبر ابراهیم علیهالسلام و دینشان یک دین ابراهیمی است ابراهیم را از خودشان میبینند و خودشان را از ابراهیم علیهالسلام!
دقیقا این آیه میخواهد همین مطلب را بگوید و همین را میخواهد قیچی کند
«يَا أَهْلَ الْكِتَابِ لِمَ تُحَاجُّونَ فِي إِبْرَاهِيمَ وَمَا أُنْزِلَتِ التَّوْرَاةُ وَالْإِنْجِيلُ إِلَّا مِنْ بَعْدِهِ أَفَلَا تَعْقِلُونَ»
میخواهد این ارتباط را قیچی کند، اما تا حالا همین استدلال وجود داشته و دارد ظاهرا تا قیامت هم این که خودشان را وصله زدهاند به پیامبر ابراهیم ادامه دارد. چرا قرآن روی این مسئله حساسیت به خرج داده اگر مطلب خیلی مهم نبود و عواقب زیانباری نداشت مطمئن باشید که قرآن آن را مطرح نمیکرد.
همه مباحث قرآن اینگونه است؛ مطالب غیر مهم و غیر زیانبار را مطرح نمیکند، خیلی از مسائل وجود دارد که قرآن در مورد آنها حرف نزده و همچنین احادیث پیامبر صلی الله علیه و سلم «وَ سَکَتَ عَن أَشیَاء رَحمَةَ لَکُم غَیرَ نِسیَان» از خیلی چیزها سکوت کرده ساکت مانده به خاطر رحمت به حال شما و فراموششان نکرده، الله هیچ چیز را فراموش نمیکند.
پس مسئله خیلی مهم است و هر مسئلهای که قرآن بر آن تاکید میکند یک مقدار باید بیشتر فکر کنیم تدبر و تفکر کنیم تا عمق مسئله را بتوانیم پیدا کنیم
حالا یک مسئلهای که در توضیح این میتوان گفت اینکه این مسئله و این وصلت بین دین یهودی و مسیحی و پیامبر ابراهیم علیه السلام سبب میشود که مردم بیچارهای که میخواهند دین حق را تحقیق کنند و به آن برسند و در حال تحقیق و بررسی هستند فکر میکنند که دین اسلام و یهودیت و نصرانیت یکی است
پس دیگر مهم نیست که انسان مسلمان باشد و پیرو محمد رسول خاتم و پیرو قرآن باشد یا که نه پیرو پیامبر موسی شود یا پیامبر عیسی یا به تورات ایمان بیاورد یا انجیل فرقی نمیکند و همه را یک دین میبیند در حالی که اینگونه نیست و خیلی تفاوتها بین دین اسلام و مسیحیت وجود دارد و بین دین اسلام و یهودیت فوقالعاده تفاوت وجود دارد
و این آیه میخواهد بگوید که به آن تفاوتها دقت کن و این انتسابی که خودشان را به پیامبر ابراهیم وصل میکنند به این قضیه دقت کن که آن انتسابشان زیر سوال است.