مقدمه
مقدمه / شماره 1 الی 5
سوره مبارکه فاتحه
آیات 1 الی 7 / شماره 6 الی 46
سوره مبارکه بقره
تفسیر آسان - سوره مبارکه بقره
سوره مبارکه آل عمران / صفحه 50
آیات 1 الی 9 / شماره 47 الی 73
سوره مبارکه آل عمران / صفحه 51
آیات 10 الی 15 / شماره 74 الی 104
سوره مبارکه آل عمران / صفحه 52
آیات 16 الی 22 / شماره 105 الی 151
سوره مبارکه آل عمران / صفحه 53
آیات 23 الی 29 / شماره 152 الی 194
سوره مبارکه آل عمران / صفحه 54
آیات 30 الی 37 / شماره 195 الی 237
سوره مبارکه آل عمران / صفحه 55
آیات 38 الی 45 / شماره 238 الی 270
سوره مبارکه آل عمران / صفحه 56
آیات 46 الی 52 / شماره 271 الی 307
سوره مبارکه آل عمران / صفحه 57
آیات 53 الی 61 / شماره 308 الی 337
سوره مبارکه آل عمران / صفحه 58
آیات 62 الی 69 / شماره 338 الی 367
سوره مبارکه آل عمران / صفحه 59
آیات 71 الی 77 / شماره 368 الی 393
سوره مبارکه آل عمران / صفحه 60
آیات 78 الی 83 / شماره 394 الی 425
سوره مبارکه آل عمران / صفحه 61
آیات 84 الی 91 / شماره 426 الی 449
سوره مبارکه آل عمران / صفحه 62
آیات 92 الی 100 / شماره 450 الی 481
parsa
4 ماه قبلنیاز به تصحیح
در بخش آیه 7 فاتحه شماره 43 قسمت قبلی تکرار شده است ( در قسمت متن )
زکریا عطری
3 هفته قبلالسلام علیکم، مشکل برطرف شد
parsa
4 ماه قبلیهدی به الله من اتبع رضوانه چطور اتباع را به معنای خواستن ذکر کردین در حالی که ظاهرا تبعیت به این معنا نیست و معنی خواهان و خواستن نمی دهد. اگه ممکنه این را بیشتر توضیح بدین . (مربوط به آیه 7 فاتحه شماره 42)
parsa
4 ماه قبلبا نیت بندگی انجام دادن کارها یعنی چطور؟ کاش بیشتر توضیح می دادین. مثلا مغازه دار الله را لحاظ کند در معامله اش این گ.نه می شود بندگی خدا درسته؟ یا وجوه دیگر داریم که به نیت بندگی مرتبط می شود؟ ممنون میشوم این نیت بندگی را در امور و کارهای شخصی و رفتارهای روزمره بیشتر بازش کنین
parsa
4 ماه قبلمردم شاید گاهی این واقعه از دست دادن سه عزیز در فاصله کمتر از 15 روز را نوعی عذاب و حتی نفرین خدا برای بازماندگانش می دانند. تعامل ما باید چگونه باشد ؟ مرز بین عذاب و ابتلا کجاست؟ چه موقع می توان گفت این مورد پیش آمدهای ناگوار عذاب است؟ اصلا امکان تمییز و تشخیص برای همه مردم وجود دارد یا فقط خود فرد مبتلا شده به مصیبت می تواند بفهمد که عذاب است و یا آزمایش ؟
parsa
4 ماه قبلآیا می توان گفت هر که الله او را بیشتر دوست دارد مصیبت های بیشتری به او می دهد ؟ حکمت مرگ و میرهای پی در پی در مورد یک شخص چه پیامی می تواند داشته باشد؟ مثلا همین چند وقت قبل شخصی هم پدر و هم مادرش و هم برادرش را در فاصله کمتر از 15 روز از دست داد. این فرد چطور با خدای خودش کنار بیاید؟ چه بگوید؟ چکار کند؟
یک پرسش جدید بپرسید
افزودن پاسخ
موضوع ۶۵: حتی دوقلوها…
کمی به سیما و شکل انسانها دقت بکنیم که چهقدر متفاوت آفریده شدهاند تا یک مقدار به عظمت الله پی ببریم و معنای آیه برایمان واضحتر شود.
تقریباً همهی انسانها اجزای تشکیل دهندهی بدن و چهرهشان مثل هم است؛ یعنی همه آنها دست، پا و گردن دارند. در چهرهی همه بینی، دو چشم، ابرو، مژه، لب، چانه و پیشانی وجود دارد، ولی الله قدرتمند و باحکمت همین اعضا را برای هر کسی به شکلی ترکیببندی کرده که از میان میلیاردها انسان دو تا آدم مثل هم پیدا نمیشود حالا آن انسان ممکن است هم عصر ما باشد یا قبلاً زندگی کرده و از دنیا رفته یا بعداً متولد میشود و زندگی میکند بالاخره ما شبیه هیچ کدام از آنها نیستیم، ما منحصر به فرد هستیم حالا دوقلوها بماند که آیا مثل هم هستند یا تا چه اندازه شبیه هم هستند که البته بنابر گفته دانشمندان دوقلوها هم دو نوعاند؛
یک نوع دو قلوهایی که از دوتا تخمک تشکیل شدهاند..
این دوقلوها چهرهشان اصلاً مثل هم نیست؛ زیرا هر کدام از آنها از یک تخمک مجزا آفریده شده، ولی یک نوع دوقلوی دیگر وجود دارد که از یک تخمک به وجود میآید آن یک تخمک تبدیل میشود به دو تا جنین دوتا بچه، این نوع از دوقلوها خیلی شبیه هم هستند، حتی DNA آنها هم مثل هم است، ولی باز هم اثر انگشتشان مثل هم نیست یک سری تفاوتها در بدن، اخلاق و رفتارشان وجود دارد. پس باز هم کاملاً دو نفر مثل هم نیستند، حتی این نوع دوقلوها! حالا جالب است که این تفاوت هم فقط میان انسانها نیست. حیوانات، درختان، جمادات؛ مثل سنگ و کوه هم رنگارنگ آفریده شدهاند و هیچ کدام از آنها مثل هم نیستند. در مقابل چنین الله قدرتمند باحکمتی شایسته است همه ما انسانها به بزرگی او اعتراف کنیم و دل به بندگیاش بدهیم..
ولی خدا در سورهی انفطار آیه ۶ الی ٨ میفرماید:
«يَا أَيُّهَا الْإِنْسَانُ مَا غَرَّكَ بِرَبِّكَ الْكَرِيمِ» ای انسان چه چیزی تو را نسبت به پروردگار بزرگوار و کریمت گول زده است؟ چه چیزی فریبت داده (مغرورت کرده)؟ «الَّذِي خَلَقَكَ فَسَوَّاكَ فَعَدَلَكَ» همان پروردگاری که اندامت را درست، قوی، سالم و هماهنگ کرد. «فِي أَيِّ صُورَةٍ مَا شَاءَ رَكَّبَكَ» در هر شکل و قیافهای که خواست تو را ترکیب داد بله!
ای انسان چه چیز تو را نسبت به پروردگار کریمت فریب داده؟
خیلی چیزها! خیلی چیزها ما را فریب میدهد، حتی همین سلامتی و زیبایی و اندامی که خود خدا به ما داده ما را فریب میدهد و اگر نخواهیم فریب بخوریم باید همیشه با قرآن باشیم.