مقدمه
مقدمه / شماره 1 الی 5
سوره مبارکه فاتحه
آیات 1 الی 7 / شماره 6 الی 46
سوره مبارکه بقره
تفسیر آسان - سوره مبارکه بقره
سوره مبارکه آل عمران / صفحه 50
آیات 1 الی 9 / شماره 47 الی 73
سوره مبارکه آل عمران / صفحه 51
آیات 10 الی 15 / شماره 74 الی 104
سوره مبارکه آل عمران / صفحه 52
آیات 16 الی 22 / شماره 105 الی 151
سوره مبارکه آل عمران / صفحه 53
آیات 23 الی 29 / شماره 152 الی 194
سوره مبارکه آل عمران / صفحه 54
آیات 30 الی 37 / شماره 195 الی 237
سوره مبارکه آل عمران / صفحه 55
آیات 38 الی 45 / شماره 238 الی 270
سوره مبارکه آل عمران / صفحه 56
آیات 46 الی 52 / شماره 271 الی 307
سوره مبارکه آل عمران / صفحه 57
آیات 53 الی 61 / شماره 308 الی 337
سوره مبارکه آل عمران / صفحه 58
آیات 62 الی 69 / شماره 338 الی 367
سوره مبارکه آل عمران / صفحه 59
آیات 71 الی 77 / شماره 368 الی 393
سوره مبارکه آل عمران / صفحه 60
آیات 78 الی 83 / شماره 394 الی 425
سوره مبارکه آل عمران / صفحه 61
آیات 84 الی 91 / شماره 426 الی 449
سوره مبارکه آل عمران / صفحه 62
آیات 92 الی 100 / شماره 450 الی 481
پارسا زاهدیان
2 ماه قبلنیاز به تصحیح
در بخش آیه 7 فاتحه شماره 43 قسمت قبلی تکرار شده است ( در قسمت متن )
پارسا زاهدیان
2 ماه قبلیهدی به الله من اتبع رضوانه چطور اتباع را به معنای خواستن ذکر کردین در حالی که ظاهرا تبعیت به این معنا نیست و معنی خواهان و خواستن نمی دهد. اگه ممکنه این را بیشتر توضیح بدین . (مربوط به آیه 7 فاتحه شماره 42)
پارسا زاهدیان
2 ماه قبلبا نیت بندگی انجام دادن کارها یعنی چطور؟ کاش بیشتر توضیح می دادین. مثلا مغازه دار الله را لحاظ کند در معامله اش این گ.نه می شود بندگی خدا درسته؟ یا وجوه دیگر داریم که به نیت بندگی مرتبط می شود؟ ممنون میشوم این نیت بندگی را در امور و کارهای شخصی و رفتارهای روزمره بیشتر بازش کنین
پارسا زاهدیان
2 ماه قبلمردم شاید گاهی این واقعه از دست دادن سه عزیز در فاصله کمتر از 15 روز را نوعی عذاب و حتی نفرین خدا برای بازماندگانش می دانند. تعامل ما باید چگونه باشد ؟ مرز بین عذاب و ابتلا کجاست؟ چه موقع می توان گفت این مورد پیش آمدهای ناگوار عذاب است؟ اصلا امکان تمییز و تشخیص برای همه مردم وجود دارد یا فقط خود فرد مبتلا شده به مصیبت می تواند بفهمد که عذاب است و یا آزمایش ؟
پارسا زاهدیان
2 ماه قبلآیا می توان گفت هر که الله او را بیشتر دوست دارد مصیبت های بیشتری به او می دهد ؟ حکمت مرگ و میرهای پی در پی در مورد یک شخص چه پیامی می تواند داشته باشد؟ مثلا همین چند وقت قبل شخصی هم پدر و هم مادرش و هم برادرش را در فاصله کمتر از 15 روز از دست داد. این فرد چطور با خدای خودش کنار بیاید؟ چه بگوید؟ چکار کند؟
یک پرسش جدید بپرسید
افزودن پاسخ
موضوع۲۶: تطبیق “إِيَّاكَ نَعْبُدُ وَإِيَّاكَ نَسْتَعِينُ” در زندگی
میخواهم چند نمونه مثال خدمت شما بزرگواران عرض کنم، تا متوجه نقش ایجاد إِيَّاكَ نَسْتَعِينُ در زندگیمان شویم.
مثلاً ما یک اخلاق خاصی داریم یا از روی وراثت خانوادگی فردی عصبی هستیم، زود پرخاش میکنیم، با همسر و بچههایمان، یا با دوستانمان تند برخورد میکنیم، سخت میگیریم؛ ممکن است هم به خودمان حق بدهیم که من اخلاقم اینگونه است، دست خودم نیست، ولی شخصی که به “إِيَّاكَ نَعْبُدُ ” اقرار کرده میگوید خدایا چون تو دستور به مهرورزی دادی من اخلاقم را به خاطر تو عوض میکنم و مهربان میشوم
و دیگر پرخاش نمیکنم (إِيَّاكَ نَعْبُدُ)، ولی چون قرار است درونم را دست کاری کنم و خودم را تغییر دهم و این کار هم کار آسانی نیست خدایا از تو کمک میخواهم (وَإِيَّاكَ نَسْتَعِينُ).
و یا ممکن است ما فردی حساس و زودرنج باشیم. پدر، مادر، خواهر، برادر، یا یکی از قوم و خویشان به ما حرفی زده که سبب رنجش ما شده، الان میخواهیم قطع رابطه کنیم، خیلی از دستشان ناراحتیم، آن صحنه همیشه جلو ذهنمان میآید و ما را ناراحت میکند، افسرده میکند، ولی شخصی که به “إِيَّاكَ نَعْبُدُ ” اقرار کرده میگوید خدایا اخلاقم را عوض میکنم..
دلم را به خاطر تو بزرگ میکنم و مهربانیام را از صمیم قلب با آنها ادامه میدهم (إِيَّاكَ نَعْبُدُ)، ولی برای اینکه بتوانم بر این رفتار، حساسیت و زودرنجیم پیروز شوم خدایا از تو کمک میخواهم (وَإِيَّاكَ نَسْتَعِينُ)
یا ممکن است ما به شدت به پول نیاز داشته باشیم، که با یک دروغ، با یک خیانت میتوانیم آن پول را بدست بیاوریم، ولی چون به “إِيَّاكَ نَعْبُدُ ” اقرار کردیم میگوییم خدایا صبر میکنم تا تو مشکلم را حل کنی و به خاطر تو نه دروغ میگویم و نه خیانت میکنم (إِيَّاكَ نَعْبُدُ)و به خاطر اینکه بر خودم، بر نفس و شیطان و بر مشکلات زندگیم موفق شوم خدایا از تو کمک میخواهم.(وَإِيَّاكَ نَسْتَعِينُ)
الله عز وجل دستور به مهرورزی داده است و انسان مومن باید به خاطر خداوند، اخلاق خود را نیکو کرده و بر زود رنجی خود غلبه کند و از صمیم قلب مهربان باشد. کارهایی از قبیل: پرخاشگری، بد اخلاقی و تندخویی. زود رنجیدن از حرف دیگران و تصمیم بر قطع رابطه با آن ها و… با اقرار به إِيَّاكَ نَعْبُدُ باید این رفتارهای ما اصلاح شوند. وَإِيَّاكَ نَسْتَعِينُ: و تنها از تو کمک میطلبیم. انسان باید از خداوند بخواهد تا او را در اصلاح تمام رفتارهایی که ذکر شد، یاری دهد، باشد که مورد لطف و رحمت الله قرار گیرد.