مقدمه
مقدمه / شماره 1 الی 5
سوره مبارکه فاتحه
شماره 6 الی 46
سوره مبارکه بقره
تفسیر آسان - سوره مبارکه بقره
سوره مبارکه آل عمران / آیات 1 الی 22
شماره 47 الی 151
سوره مبارکه آل عمران / آیات 23 الی 43
شماره 152 الی 263
سوره مبارکه آل عمران / آیات 44 الی 71
شماره 264 الی 370
سوره مبارکه آل عمران / آیات 72 الی 100
از شماره 371 الی 481
تعاعتاد
هنوز پرسشی پرسیده نشده
اولین کسی باشید که سؤال خود را مطرح می کنید! در مرحله بعدی می توانید جزئیات را اضافه کنید.
یک پرسش جدید بپرسید
افزودن پاسخ
﴿كَدَأْبِ آَلِ فِرْعَوْنَ وَالَّذِينَ مِنْ قَبْلِهِمْ كَذَّبُوا بِآَيَاتِنَا فَأَخَذَهُمُ اللَّهُ بِذُنُوبِهِمْ وَاللَّهُ شَدِيدُ الْعِقَابِ﴾ همچون وضعیت آلفرعون و کسانی است که پیش از آنان را بخاطر گناهانشان گرفت و الله بسیار سخت کیفر است. (۱۱)
موضوع ۷۹ : آیه ۱۱ سوره مبارکه آل عمران
كَدَأْبِ: کَ؛ تشبیه وضعیت کافران امروزی با کافران قدیمی؛ یعنی همانگونه که کافران قبلی و آلفرعون آیات ما را تکذیب کردند و عذاب شدند و کسی نتوانست نجاتشان دهد،
پس اگر این کافران نیز آیات ما را تکذیب کنند به همان عذاب دچار میشوند و کسی نمیتواند آنان را نجات دهد. دأبَ: به معنای وضعیت، رسم و عادت. آلِ فِرْعَوْنَ: منظور هم خود فرعون است هم طرفدارانش. آل: به معنای بازگشت؛ در قدم اول به خانوادهی شخص گفته میشود و تمام کسانی که در راستای منفعت آن شخص فعالیت میکنند. فرعون: لقب پادشاهان مصر. وَالَّذِينَ مِنْ قَبْلِهِمْ: کسانی که قبل از فرعون بودند؛ مثل قوم نوح و ثمود و… همچنین کافران قبل از نزول قرآن. كَذَّبُوا بِآيَاتِنَا: هدایت ما را نپذیرفتند و آیات ما را تکذیب کردند. فَأَخَذَهُمُ اللَّهُ بِذُنُوبِهِمْ: یعنی عذاب خداوند آنها را گرفت به سبب گناهانشان. أخَذَ: یعنی گرفتن. ذُنُوب: جمع «ذنب» به معنای جُرم. وَاللَّهُ شَدِيدُ الْعِقَابِ: خداوند بسیار سخت کیفر است. نمونهای از آن در آیه زیر بیان شده: «وَأُولَئِكَ هُمْ وَقُودُ النَّارِ» آنان هیزم آتش میشوند. اینجا معلوم میشود که شدید العقاب بودن الله، چگونه است.