مقدمه
مقدمه / شماره 1 الی 5
سوره مبارکه فاتحه
آیات 1 الی 7 / شماره 6 الی 46
سوره مبارکه بقره
تفسیر آسان - سوره مبارکه بقره
سوره مبارکه آل عمران / صفحه 50
آیات 1 الی 9 / شماره 47 الی 73
سوره مبارکه آل عمران / صفحه 51
آیات 10 الی 15 / شماره 74 الی 104
سوره مبارکه آل عمران / صفحه 52
آیات 16 الی 22 / شماره 105 الی 151
سوره مبارکه آل عمران / صفحه 53
آیات 23 الی 29 / شماره 152 الی 194
سوره مبارکه آل عمران / صفحه 54
آیات 30 الی 37 / شماره 195 الی 237
سوره مبارکه آل عمران / صفحه 55
آیات 38 الی 45 / شماره 238 الی 270
سوره مبارکه آل عمران / صفحه 56
آیات 46 الی 52 / شماره 271 الی 307
سوره مبارکه آل عمران / صفحه 57
آیات 53 الی 61 / شماره 308 الی 337
سوره مبارکه آل عمران / صفحه 58
آیات 62 الی 69 / شماره 338 الی 367
سوره مبارکه آل عمران / صفحه 59
آیات 71 الی 77 / شماره 368 الی 393
سوره مبارکه آل عمران / صفحه 60
آیات 78 الی 83 / شماره 394 الی 425
سوره مبارکه آل عمران / صفحه 61
آیات 84 الی 91 / شماره 426 الی 449
سوره مبارکه آل عمران / صفحه 62
آیات 92 الی 100 / شماره 450 الی 481
parsa
3 ماه قبلنیاز به تصحیح
در بخش آیه 7 فاتحه شماره 43 قسمت قبلی تکرار شده است ( در قسمت متن )
زکریا عطری
2 هفته قبلالسلام علیکم، مشکل برطرف شد
parsa
3 ماه قبلیهدی به الله من اتبع رضوانه چطور اتباع را به معنای خواستن ذکر کردین در حالی که ظاهرا تبعیت به این معنا نیست و معنی خواهان و خواستن نمی دهد. اگه ممکنه این را بیشتر توضیح بدین . (مربوط به آیه 7 فاتحه شماره 42)
parsa
3 ماه قبلبا نیت بندگی انجام دادن کارها یعنی چطور؟ کاش بیشتر توضیح می دادین. مثلا مغازه دار الله را لحاظ کند در معامله اش این گ.نه می شود بندگی خدا درسته؟ یا وجوه دیگر داریم که به نیت بندگی مرتبط می شود؟ ممنون میشوم این نیت بندگی را در امور و کارهای شخصی و رفتارهای روزمره بیشتر بازش کنین
parsa
3 ماه قبلمردم شاید گاهی این واقعه از دست دادن سه عزیز در فاصله کمتر از 15 روز را نوعی عذاب و حتی نفرین خدا برای بازماندگانش می دانند. تعامل ما باید چگونه باشد ؟ مرز بین عذاب و ابتلا کجاست؟ چه موقع می توان گفت این مورد پیش آمدهای ناگوار عذاب است؟ اصلا امکان تمییز و تشخیص برای همه مردم وجود دارد یا فقط خود فرد مبتلا شده به مصیبت می تواند بفهمد که عذاب است و یا آزمایش ؟
parsa
3 ماه قبلآیا می توان گفت هر که الله او را بیشتر دوست دارد مصیبت های بیشتری به او می دهد ؟ حکمت مرگ و میرهای پی در پی در مورد یک شخص چه پیامی می تواند داشته باشد؟ مثلا همین چند وقت قبل شخصی هم پدر و هم مادرش و هم برادرش را در فاصله کمتر از 15 روز از دست داد. این فرد چطور با خدای خودش کنار بیاید؟ چه بگوید؟ چکار کند؟
یک پرسش جدید بپرسید
افزودن پاسخ
موضوع ۴۸۱: تقلید وقتی جهان دهکده شد!
هر آیه برای خودش حرفی دارد. ما باید حرف آن آیه، صحبت آن آیه را کشف کنیم، بفهمیم که این آیه چه میخواهد به ما بگوید. آیه ۱۰۰ میخواهد به ما بگوید که شما از روش و فرهنگ یهود و نصاری تقلید نکنید که اگر از یهود و نصاری تقلید کردید، آنها به شما رحم نمیکنند آنها میخواهند شما را کافر کنند، از آن طرف رسول الله صلی الله علیه و سلم هم به روایت امام بخاری و مسلم به ما فرمودند: (لَتَتَّبِعُنَّ سَنَنَ مَن قَبْلَكُمْ شِبْرًا بشِبْرٍ، وَذِرَاعًا بذِرَاعٍ، حتَّى لو سَلَكُوا جُحْرَ ضَبٍّ لَسَلَكْتُمُوهُ، قُلْنَا: يا رَسُولَ اللَّهِ، اليَهُودَ وَالنَّصَارَى؟ قالَ: فَمَنْ؟) شما از اخلاق و رفتار ملتهای قبل ازخودتان وجب به وجب، ذراع به ذراع تقلید میکنید.
حتی اگر آنها به سوراخ سوسماری هم بروند که آن همه تنگ است، باز هم شما اصلاً بدون فکر داخل همان سوراخ میروید. این قدر شما از آنها تقلید میکنید و شما کاملاً خودتان را مغلوب آنها میدانید و سرسپرده آنها میشوید؛ یعنی دارد میگوید شما مواظب باشید که یک وقت به همچین روزی نیفتید.
بعد گفتند یا رسول الله آن ملتهای قبل چه کسانی هستند؟ “الیهود و النصاری” یهودیان و نصاری هستند، یعنی ما از آنان تقلید میکنیم. رسول الله فرمود «فمن؟» پس دیگر معلوم است که یهود و نصاری هستند. آری روزی میآید که شما چشم و گوش بسته از یهود و نصاری تقلید میکنید. در اعیادشان، جشنهایشان، صحبتهایشان، پوشششان، افکارشان، از آنان تقلید میکنید. یعنی قشنگ این آیه و این حدیث انگار دارند پیش بینی میکنند که یک زمانی جهان تبدیل میشود به یک دهکده!
این قدر ملتها به هم نزدیک میشوند و از همدیگر تأثیر میپذیرند و شما هم از یهود و نصاری تأثیر میپذیرید. از چه طریقی؟ از هر طریقی، از طریق شبکههای مجازی، از طریق گیمها، از طریق یک سریال، یک شبکه تلویزیونی و إلی آخر. با این دنیای مجازی کل جهان به همدیگر وصل میشود و آنها این قدر میتوانند روی شما تأثیر بگذارند و میتوانند راحت شما را به سمت خودشان، به سمت فرهنگ و افکار و معتقداتشان بکشانند و شما ای اهل ایمان، نکند این قدر از نظر قرآنی و فرهنگ قرآنی ضعیف و توخالی باشید که دنبال دانش و فرهنگ یهود و نصاری بروید.
آن موقع وضعیت شما این طور میشود که به ظاهر مسلمان، اما واقعیتتان کافر است، به مثل آنها هستید. اگر این طور شد، دیگر نصرت و عنایت الله را از دست میدهید، ذلیل و گرفتار زندگی میکنید. چون گاهی الله به همچین قومی وعده پیروزی و عزت نداده که به ظاهر فقط مسلمان باشند.
آنها مؤمنیناند که تابع دانش قرآن و تربیت قرآنی هستند نه مقلدین یهود و نصاری. حالا امکان دارد یک زمانی مثلا مثل زمانه خودمان بیاید که ملت مسلمان به همچین وضعیتی بیفتند، حالا راه حل چیست؟ آیات بعد راه حل میدهد آیات ۱۰۱ تا۱۱۰ خاصتا برای برون رفت از این مشکل راه حل میدهد. راهحلهای اساسی که شما چطور خودتان را از مغلوبیت یهود و نصاری نجات بدهید که إن شاءالله اگر عمری و توفیقی باقی ماند، بعد از ختم قرآن کریم با ترجمه روان إن شاءالله این آیات را ادامه خواهیم داد.