مقدمه
مقدمه / شماره 1 الی 5
سوره مبارکه فاتحه
آیات 1 الی 7 / شماره 6 الی 46
سوره مبارکه بقره
تفسیر آسان - سوره مبارکه بقره
سوره مبارکه آل عمران / صفحه 50
آیات 1 الی 9 / شماره 47 الی 73
سوره مبارکه آل عمران / صفحه 51
آیات 10 الی 15 / شماره 74 الی 104
سوره مبارکه آل عمران / صفحه 52
آیات 16 الی 22 / شماره 105 الی 151
سوره مبارکه آل عمران / صفحه 53
آیات 23 الی 29 / شماره 152 الی 194
سوره مبارکه آل عمران / صفحه 54
آیات 30 الی 37 / شماره 195 الی 237
سوره مبارکه آل عمران / صفحه 55
آیات 38 الی 45 / شماره 238 الی 270
سوره مبارکه آل عمران / صفحه 56
آیات 46 الی 52 / شماره 271 الی 307
سوره مبارکه آل عمران / صفحه 57
آیات 53 الی 61 / شماره 308 الی 337
سوره مبارکه آل عمران / صفحه 58
آیات 62 الی 69 / شماره 338 الی 367
سوره مبارکه آل عمران / صفحه 59
آیات 71 الی 77 / شماره 368 الی 393
سوره مبارکه آل عمران / صفحه 60
آیات 78 الی 83 / شماره 394 الی 425
سوره مبارکه آل عمران / صفحه 61
آیات 84 الی 91 / شماره 426 الی 449
سوره مبارکه آل عمران / صفحه 62
آیات 92 الی 100 / شماره 450 الی 481
parsa
3 ماه قبلنیاز به تصحیح
در بخش آیه 7 فاتحه شماره 43 قسمت قبلی تکرار شده است ( در قسمت متن )
زکریا عطری
2 هفته قبلالسلام علیکم، مشکل برطرف شد
parsa
3 ماه قبلیهدی به الله من اتبع رضوانه چطور اتباع را به معنای خواستن ذکر کردین در حالی که ظاهرا تبعیت به این معنا نیست و معنی خواهان و خواستن نمی دهد. اگه ممکنه این را بیشتر توضیح بدین . (مربوط به آیه 7 فاتحه شماره 42)
parsa
3 ماه قبلبا نیت بندگی انجام دادن کارها یعنی چطور؟ کاش بیشتر توضیح می دادین. مثلا مغازه دار الله را لحاظ کند در معامله اش این گ.نه می شود بندگی خدا درسته؟ یا وجوه دیگر داریم که به نیت بندگی مرتبط می شود؟ ممنون میشوم این نیت بندگی را در امور و کارهای شخصی و رفتارهای روزمره بیشتر بازش کنین
parsa
3 ماه قبلمردم شاید گاهی این واقعه از دست دادن سه عزیز در فاصله کمتر از 15 روز را نوعی عذاب و حتی نفرین خدا برای بازماندگانش می دانند. تعامل ما باید چگونه باشد ؟ مرز بین عذاب و ابتلا کجاست؟ چه موقع می توان گفت این مورد پیش آمدهای ناگوار عذاب است؟ اصلا امکان تمییز و تشخیص برای همه مردم وجود دارد یا فقط خود فرد مبتلا شده به مصیبت می تواند بفهمد که عذاب است و یا آزمایش ؟
parsa
3 ماه قبلآیا می توان گفت هر که الله او را بیشتر دوست دارد مصیبت های بیشتری به او می دهد ؟ حکمت مرگ و میرهای پی در پی در مورد یک شخص چه پیامی می تواند داشته باشد؟ مثلا همین چند وقت قبل شخصی هم پدر و هم مادرش و هم برادرش را در فاصله کمتر از 15 روز از دست داد. این فرد چطور با خدای خودش کنار بیاید؟ چه بگوید؟ چکار کند؟
یک پرسش جدید بپرسید
افزودن پاسخ
موضوع ۴۱۹: لقب زشت فاسق
آیه با عبارت «فَأُولَئِكَ هُمُ الْفَاسِقُونَ» ختم شده میخواهیم یک توجهی به دو تا کلمه «فَأُولَئِكَ» «هُمُ» داشته باشیم.
اولئک: اسم اشاره است و دارد اشاره میکند به همان کسانی که به عهد خدا پشت کردند.
هُم: ضمیر جمع است و باز برمیگردد به همانهایی که به عهد خدا پشت کردند، به قول ابن عاشور در تحریر و تنویر دوتا ضمیر وقتی پشت سر هم بیاید مبالغه را میرساند، معنایش میشود آنها همان فاسقانند؛ یعنی میخواهد تاکید کند که فاسقان اصلی همینها هستند، همینهایی که وقتی پیغمبر بعدی آمد به او ایمان نمیآورند، تاییدش نمیکنند، نصرتش نمیدهند و اگر قرار است در کل دنیا فقط یک عده آدم فاسق باشند..
آنها یک عده همینها هستند: «فَأُولَئِكَ هُمُ الْفَاسِقُونَ» فاسق: این کلمه اصلا صفت پسندیدهای نیست که آدم به آن متصف شود. خب آدم یک لقب و ویژگی خوبی داشته باشد یا برایش بگذارند خوبه، ولی نه یک لقب زشت برایش بگذارند، یا خودش را به آن متصف کند، اصلاً کار عاقلانهای نیست، به فرموده خلیل در العین نوشته: فاسق کسی است که دستورات الله را ترک کرده و به گناه میل دارد؛ یعنی طنابش را بریده و اولین کسی که فاسق شد شیطان بود.
در سوره مبارکه کهف آیه ۵۰ میفرماید: «وَإِذْ قُلْنَا لِلْمَلَائِكَةِ اسْجُدُوا لِآدَمَ فَسَجَدُوا إِلَّا إِبْلِيسَ كَانَ مِنَ الْجِنِّ فَفَسَقَ عَنْ أَمْرِ رَبِّهِ» و زمانی که به ملائکه گفتیم برای آدم سجده کنید پس همه سجده کردند جز ابلیس که از جمله جنیان بود (كَانَ مِنَ الْجِنِّ فَفَسَقَ عَنْ أَمْرِ رَبِّهِ فسق همان ریشه فاسق است) از امر پروردگارش سرپیچی کرد (امر پروردگار را رها کرد) و این فاسق میشود؛ یعنی اولین کسی که رئیسش است، شیطان میشود و کسی که فاسق شد در زمره و مجموعه آن شیطان قرار میگیرد و سرنوشت فاسقان هم اگر به آن نگاه کنیم، اصلاً سرنوشت جالبی ندارند! سرنوشت فاسقان گمراهی است.
سوره مبارکه بقره آیه ۲۶ می فرماید: «وَمَا يُضِلُّ بِهِ إِلَّا الْفَاسِقِينَ الَّذِينَ يَنْقُضُونَ عَهْدَ اللَّهِ مِنْ بَعْدِ مِيثَاقِهِ» و جز فاسقان گمراه نمیشوند کسانی که عهد الله را میشکنند. جایی دیگر میفرماید: فاسقان راه هدایت را پیدا نمیکنند «وَاللَّهُ لَا يَهْدِي الْقَوْمَ الْفَاسِقِينَ». باز جایی دیگر میفرماید: الله از فاسقان راضی نمیشود از دستشان راضی نیست «فَإِنَّ اللَّهَ لَا يَرْضَى عَنِ الْقَوْمِ الْفَاسِقِينَ». و سرنوشت آخرشان هم هلاکت «فَهَلْ يُهْلَكُ إِلَّا الْقَوْمُ الْفاسِقُونَ» پس آیا مگر جز آدمهای فاسق کسی دیگر هلاک میشود؟ آنها هستند که هلاک میشوند، پس آدم باید حساب کار دستش بیاید که میخواهد جزو کدام دسته باشد، میخواهد امر خدا را فرمان ببرد و مؤمن باشد، یا امر خدا را رها کند و فاسق باشد کدام یکی بهتر است؟