مقدمه
مقدمه / شماره 1 الی 5
سوره مبارکه فاتحه
آیات 1 الی 7 / شماره 6 الی 46
سوره مبارکه بقره
تفسیر آسان - سوره مبارکه بقره
سوره مبارکه آل عمران / صفحه 50
آیات 1 الی 9 / شماره 47 الی 73
سوره مبارکه آل عمران / صفحه 51
آیات 10 الی 15 / شماره 74 الی 104
سوره مبارکه آل عمران / صفحه 52
آیات 16 الی 22 / شماره 105 الی 151
سوره مبارکه آل عمران / صفحه 53
آیات 23 الی 29 / شماره 152 الی 194
سوره مبارکه آل عمران / صفحه 54
آیات 30 الی 37 / شماره 195 الی 237
سوره مبارکه آل عمران / صفحه 55
آیات 38 الی 45 / شماره 238 الی 270
سوره مبارکه آل عمران / صفحه 56
آیات 46 الی 52 / شماره 271 الی 307
سوره مبارکه آل عمران / صفحه 57
آیات 53 الی 61 / شماره 308 الی 337
سوره مبارکه آل عمران / صفحه 58
آیات 62 الی 69 / شماره 338 الی 367
سوره مبارکه آل عمران / صفحه 59
آیات 71 الی 77 / شماره 368 الی 393
سوره مبارکه آل عمران / صفحه 60
آیات 78 الی 83 / شماره 394 الی 425
سوره مبارکه آل عمران / صفحه 61
آیات 84 الی 91 / شماره 426 الی 449
سوره مبارکه آل عمران / صفحه 62
آیات 92 الی 100 / شماره 450 الی 481
parsa
3 ماه قبلنیاز به تصحیح
در بخش آیه 7 فاتحه شماره 43 قسمت قبلی تکرار شده است ( در قسمت متن )
زکریا عطری
2 هفته قبلالسلام علیکم، مشکل برطرف شد
parsa
3 ماه قبلیهدی به الله من اتبع رضوانه چطور اتباع را به معنای خواستن ذکر کردین در حالی که ظاهرا تبعیت به این معنا نیست و معنی خواهان و خواستن نمی دهد. اگه ممکنه این را بیشتر توضیح بدین . (مربوط به آیه 7 فاتحه شماره 42)
parsa
3 ماه قبلبا نیت بندگی انجام دادن کارها یعنی چطور؟ کاش بیشتر توضیح می دادین. مثلا مغازه دار الله را لحاظ کند در معامله اش این گ.نه می شود بندگی خدا درسته؟ یا وجوه دیگر داریم که به نیت بندگی مرتبط می شود؟ ممنون میشوم این نیت بندگی را در امور و کارهای شخصی و رفتارهای روزمره بیشتر بازش کنین
parsa
3 ماه قبلمردم شاید گاهی این واقعه از دست دادن سه عزیز در فاصله کمتر از 15 روز را نوعی عذاب و حتی نفرین خدا برای بازماندگانش می دانند. تعامل ما باید چگونه باشد ؟ مرز بین عذاب و ابتلا کجاست؟ چه موقع می توان گفت این مورد پیش آمدهای ناگوار عذاب است؟ اصلا امکان تمییز و تشخیص برای همه مردم وجود دارد یا فقط خود فرد مبتلا شده به مصیبت می تواند بفهمد که عذاب است و یا آزمایش ؟
parsa
3 ماه قبلآیا می توان گفت هر که الله او را بیشتر دوست دارد مصیبت های بیشتری به او می دهد ؟ حکمت مرگ و میرهای پی در پی در مورد یک شخص چه پیامی می تواند داشته باشد؟ مثلا همین چند وقت قبل شخصی هم پدر و هم مادرش و هم برادرش را در فاصله کمتر از 15 روز از دست داد. این فرد چطور با خدای خودش کنار بیاید؟ چه بگوید؟ چکار کند؟
یک پرسش جدید بپرسید
افزودن پاسخ
موضوع ۳۱۵: متفاوت هست… اما خدا نیست!
مدعیان توحید خیلی زیادند، ولی این که آدم روی توحید محکم و ثابت بماند و منحرف نشود خیلی مهم است. خیلی حوادث برای آدم پیش میآید که نظرش را راجع به خدا عوض میکند و توحید خدا (یعنی یکی بودن خدا) را تبدیل به دو، سه و چهار میکند. وجود پیامبر عیسی علیهالسلام یکی از آنها است، یکی از امتحانات بزرگ خداست. تولد عیسی متفاوت از همهی مردم دنیا است، از مادر و بدون پدر متولد شد با کلمهی الله؛ زندگیاش هم متفاوت از بقیه مردم بود، تازه متولد شده دارد صحبت میکند؛
وقتی بزرگتر شد، مرده را زنده میکند، بیماران لاعلاج را شفا میدهد، از گِل پرنده و بعد زنده میشود، غیبگویی میکند و همه اینها… موقع رفتنش از این دنیا باز متفاوت از همه مردم دنیا؛ این آمدن و آن رفتن عجیب و غریب عیسی سبب شد خیلی از مردم توحیدشان نسبت به خدا را از دست بدهند
و به عیسی و عیسی پرستی روی بیاورند. البته بعد از عیسی هرکسی را مثال بزنیم، درجهاش از عیسی پایینتر است؛ منظور از درجه از نظر عجیب و غریب بودن زندگیاش! خلاصه این که کسی که نیاز دارد و مجبور است برای رفع نیازش اقدام کند، او خدا نیست! تمام!
حالا هرچه قدر هم زندگیاش عجیب و غریب باشد، تولد و رفتنش عجیب و غریب باشد، هرچه قدر هم خوب و صالح و بزرگ باشد، اما کسی که نیاز دارد، نمیتواند خدا باشد.در سوره مبارکه مائده، آیه ۷۵ و ۷۶ خدا عزوجل چه جالب فرموده: «مَّا الْمَسِيحُ ابْنُ مَرْيَمَ إِلَّا رَسُولٌ» مسیح، فرزند مریم، کسی جز فرستاده خدا نیست «قَدْ خَلَتْ مِن قَبْلِهِ الرُّسُلُ» پیش از ایشان فرستادگان دیگری هم بودند، یعنی عیسی پیغمبر بود، پیغمبر به مثل عیسی هم قبلاً زیاد بود. «وَأُمُّهُ صِدِّيقَةٌ» و مادرش هم زن بسیار راستگویی بود «كَانَا يَأْكُلَانِ الطَّعَامَ» هر دو نفرشان، یعنی عیسی و مادرش مریم، غذا میخوردند.
نیاز به غذا داشتند و اگر نمیخوردند، ضعف میکردند و از دنیا میرفتند. بس همین! همین که نیاز به غذا دارند، پس لیاقت پرستیده شدن ندارند. هرچه و هرکس که نیازی داشته باشد، نمیتواند خدا باشد، هرچه قدر هم بزرگ و صالح باشد. «ٱنظُرْ كَيْفَ نُبَيِّنُ لَهُمُ الْآيَاتِ»
نگاه کن که چطور ما نشانهها برایشان واضح بیان میکنیم «ثُمَّ انظُرْ أَنَّى يُؤْفَكُونَ» و بعد به آنها نگاه کن که چطور از حق روی میگردانند. «قُلْ أَتَعْبُدُونَ مِن دُونِ اللَّـه» بگو: آیا جز الله را میپرستید؟
حالا کسی که مثلا عیسی باشد «مَا لَا يَمْلِكُ لَكُمْ ضَرًّا وَلَا نَفْعًا» کسی که نه ضرری به شما میتواند برساند، و نه هم نفعی به شما میرساند «وَاللَّـهُ هُوَ السَّمِيعُ الْعَلِيمُ» و الله اوست که شنونده داناست و الا که عیسی و کس دیگری که صدای شما را هم نمیشنوند. پس ما هر حادثهای که در زندگیمان پیش میآید یا مسائل عجیب و غریب وقتی که میشنویم از اشخاص، نباید ذهن ما را نسبت به توحید الله عوض کند.