مقدمه
مقدمه / شماره 1 الی 5
سوره مبارکه فاتحه
آیات 1 الی 7 / شماره 6 الی 46
سوره مبارکه بقره
تفسیر آسان - سوره مبارکه بقره
سوره مبارکه آل عمران / صفحه 50
آیات 1 الی 9 / شماره 47 الی 73
سوره مبارکه آل عمران / صفحه 51
آیات 10 الی 15 / شماره 74 الی 104
سوره مبارکه آل عمران / صفحه 52
آیات 16 الی 22 / شماره 105 الی 151
سوره مبارکه آل عمران / صفحه 53
آیات 23 الی 29 / شماره 152 الی 194
سوره مبارکه آل عمران / صفحه 54
آیات 30 الی 37 / شماره 195 الی 237
سوره مبارکه آل عمران / صفحه 55
آیات 38 الی 45 / شماره 238 الی 270
سوره مبارکه آل عمران / صفحه 56
آیات 46 الی 52 / شماره 271 الی 307
سوره مبارکه آل عمران / صفحه 57
آیات 53 الی 61 / شماره 308 الی 337
سوره مبارکه آل عمران / صفحه 58
آیات 62 الی 69 / شماره 338 الی 367
سوره مبارکه آل عمران / صفحه 59
آیات 71 الی 77 / شماره 368 الی 393
سوره مبارکه آل عمران / صفحه 60
آیات 78 الی 83 / شماره 394 الی 425
سوره مبارکه آل عمران / صفحه 61
آیات 84 الی 91 / شماره 426 الی 449
سوره مبارکه آل عمران / صفحه 62
آیات 92 الی 100 / شماره 450 الی 481
parsa
3 ماه قبلنیاز به تصحیح
در بخش آیه 7 فاتحه شماره 43 قسمت قبلی تکرار شده است ( در قسمت متن )
زکریا عطری
2 هفته قبلالسلام علیکم، مشکل برطرف شد
parsa
3 ماه قبلیهدی به الله من اتبع رضوانه چطور اتباع را به معنای خواستن ذکر کردین در حالی که ظاهرا تبعیت به این معنا نیست و معنی خواهان و خواستن نمی دهد. اگه ممکنه این را بیشتر توضیح بدین . (مربوط به آیه 7 فاتحه شماره 42)
parsa
3 ماه قبلبا نیت بندگی انجام دادن کارها یعنی چطور؟ کاش بیشتر توضیح می دادین. مثلا مغازه دار الله را لحاظ کند در معامله اش این گ.نه می شود بندگی خدا درسته؟ یا وجوه دیگر داریم که به نیت بندگی مرتبط می شود؟ ممنون میشوم این نیت بندگی را در امور و کارهای شخصی و رفتارهای روزمره بیشتر بازش کنین
parsa
3 ماه قبلمردم شاید گاهی این واقعه از دست دادن سه عزیز در فاصله کمتر از 15 روز را نوعی عذاب و حتی نفرین خدا برای بازماندگانش می دانند. تعامل ما باید چگونه باشد ؟ مرز بین عذاب و ابتلا کجاست؟ چه موقع می توان گفت این مورد پیش آمدهای ناگوار عذاب است؟ اصلا امکان تمییز و تشخیص برای همه مردم وجود دارد یا فقط خود فرد مبتلا شده به مصیبت می تواند بفهمد که عذاب است و یا آزمایش ؟
parsa
3 ماه قبلآیا می توان گفت هر که الله او را بیشتر دوست دارد مصیبت های بیشتری به او می دهد ؟ حکمت مرگ و میرهای پی در پی در مورد یک شخص چه پیامی می تواند داشته باشد؟ مثلا همین چند وقت قبل شخصی هم پدر و هم مادرش و هم برادرش را در فاصله کمتر از 15 روز از دست داد. این فرد چطور با خدای خودش کنار بیاید؟ چه بگوید؟ چکار کند؟
یک پرسش جدید بپرسید
افزودن پاسخ
موضوع ۱۶۰: آیا نمازخوانها بدترند؟
آدمها خیلی متفاوتاند؛ در نبود خدا و نبود اعتقاد به زندگی بعد از مرگ آدم احساس خلأ روحی و عاطفی میکند بعضی میروند دنبال انسانیت و وجدان و خیلیها هم برای ارضای آن احساس خلأ میروند به راههای دیگر مثلا:
برخی میروند به سمت نگه داشتن حیوان خانگی مثل سگ و گربه و میمون و اینها تا در زندگیشان وارد شوند و مدام به آنها محبت کنند و به این شکل در زندگیشان احساس معنا کنند و از تنهایی و اندوه دربیایند، برخی هم برای جبران خلأ میروند دنبال راههایی که دیده شوند و دیگران تأییدشان کنند عکس و فیلم از خودش میگذارد هر چقدر بیشتر جلب توجه کند و لایک بخورد و همین احساس خوبی در زندگیاش به او میدهد.
برخی هم آن خلأ را با مشروب و قرص و مواد سرکوبش میکنند..
بعضیها با موسیقی جای آن را پر میکنند و هر کسی بالاخره به نحوی دنبال این است که به زندگیاش معنا بدهد و از احساس خلأ و پوچی دربیاید، خلاصه اینکه تمام این گروههایی که ذکر کردیم هیچ کدامشان مورد تأیید قرآن نیستند و اگر بخواهیم با هم مقایسه کنیم نتیجه رفتارشان در دنیا کدام یکی بهتر است؟
البته و صد در صد آنهایی که باوجدان هستند و انسانیت دارند
آنها در دنیا رفتارشان بهتر است، پیشرفت دارند، اخلاق دارند، همدردی میکنند و خیلی کارهای مثبت دیگر انجام میدهند. البته قیامت چی میشود؟ نمیخواهیم وارد این بحث شویم جلوتر إن شاءالله میآید ولی علیالحساب کسی که به خدا و قیامت و قرآن پشت کند آخر عاقبت خوبی ندارد هر چقدر هم باوجدان و باانسانیت باشد منتهی یک گروهی که مد نظر قرآن است و قرآن میخواهد آنها را بسازد یک گروهند: «دینداران باتقوا» آنها دیگر هم خدا و قرآن دارند، هم انسانیت و وجدان، هم حس کمک به همنوع و خدمتگزاری که آیات در همین سوره آیات ۱۵ تا ۲۰ بیان شد از آیات ۲۵ به بعد هم در مورد همهی آنها میآید و صد در صد این گروه «گروه چهارم » از همهشان بهترند؛ یعنی آن کسی که پای ایمانش میایستد و قیامت را جدی تلقی میکند سبک حساب نمیکند همه چیز انسانهایی مد نظر قرآناند که آنها را بسازد.
حالا برگردیم به سوال اول که میگویند آنهایی که دم از نماز و دین میزنند بدترند کدام یکی بدترند؟
همان گروه اول که عرض کردیم بادینهای بیتقوا، بله آنها دین دارند، نماز میخوانند در ظاهر، ولی اخلاق بدی و یک حقخوریهایی دارند، آنها آدمهای باوجدان از همچین نمازخوانهایی بهترند، ولی کسی که نمازش واقعی باشد ترس از خدا و قیامتش واقعی باشد اینها هرگز. چنین صحبتی بسیار اشتباه است امکان ندارد صحبتش درست باشد، زیرا که هم خدا و هم قیامت و هم انسانیت و وجدان همه چیز در این شخص وجود دارد امکان ندارد که این شخص دست به آزار دیگران بزند …