مقدمه
مقدمه / شماره 1 الی 5
سوره مبارکه فاتحه
آیات 1 الی 7 / شماره 6 الی 46
سوره مبارکه بقره
تفسیر آسان - سوره مبارکه بقره
سوره مبارکه آل عمران / صفحه 50
آیات 1 الی 9 / شماره 47 الی 73
سوره مبارکه آل عمران / صفحه 51
آیات 10 الی 15 / شماره 74 الی 104
سوره مبارکه آل عمران / صفحه 52
آیات 16 الی 22 / شماره 105 الی 151
سوره مبارکه آل عمران / صفحه 53
آیات 23 الی 29 / شماره 152 الی 194
سوره مبارکه آل عمران / صفحه 54
آیات 30 الی 37 / شماره 195 الی 237
سوره مبارکه آل عمران / صفحه 55
آیات 38 الی 45 / شماره 238 الی 270
سوره مبارکه آل عمران / صفحه 56
آیات 46 الی 52 / شماره 271 الی 307
سوره مبارکه آل عمران / صفحه 57
آیات 53 الی 61 / شماره 308 الی 337
سوره مبارکه آل عمران / صفحه 58
آیات 62 الی 69 / شماره 338 الی 367
سوره مبارکه آل عمران / صفحه 59
آیات 71 الی 77 / شماره 368 الی 393
سوره مبارکه آل عمران / صفحه 60
آیات 78 الی 83 / شماره 394 الی 425
سوره مبارکه آل عمران / صفحه 61
آیات 84 الی 91 / شماره 426 الی 449
سوره مبارکه آل عمران / صفحه 62
آیات 92 الی 100 / شماره 450 الی 481
parsa
3 ماه قبلنیاز به تصحیح
در بخش آیه 7 فاتحه شماره 43 قسمت قبلی تکرار شده است ( در قسمت متن )
زکریا عطری
2 هفته قبلالسلام علیکم، مشکل برطرف شد
parsa
3 ماه قبلیهدی به الله من اتبع رضوانه چطور اتباع را به معنای خواستن ذکر کردین در حالی که ظاهرا تبعیت به این معنا نیست و معنی خواهان و خواستن نمی دهد. اگه ممکنه این را بیشتر توضیح بدین . (مربوط به آیه 7 فاتحه شماره 42)
parsa
3 ماه قبلبا نیت بندگی انجام دادن کارها یعنی چطور؟ کاش بیشتر توضیح می دادین. مثلا مغازه دار الله را لحاظ کند در معامله اش این گ.نه می شود بندگی خدا درسته؟ یا وجوه دیگر داریم که به نیت بندگی مرتبط می شود؟ ممنون میشوم این نیت بندگی را در امور و کارهای شخصی و رفتارهای روزمره بیشتر بازش کنین
parsa
3 ماه قبلمردم شاید گاهی این واقعه از دست دادن سه عزیز در فاصله کمتر از 15 روز را نوعی عذاب و حتی نفرین خدا برای بازماندگانش می دانند. تعامل ما باید چگونه باشد ؟ مرز بین عذاب و ابتلا کجاست؟ چه موقع می توان گفت این مورد پیش آمدهای ناگوار عذاب است؟ اصلا امکان تمییز و تشخیص برای همه مردم وجود دارد یا فقط خود فرد مبتلا شده به مصیبت می تواند بفهمد که عذاب است و یا آزمایش ؟
parsa
3 ماه قبلآیا می توان گفت هر که الله او را بیشتر دوست دارد مصیبت های بیشتری به او می دهد ؟ حکمت مرگ و میرهای پی در پی در مورد یک شخص چه پیامی می تواند داشته باشد؟ مثلا همین چند وقت قبل شخصی هم پدر و هم مادرش و هم برادرش را در فاصله کمتر از 15 روز از دست داد. این فرد چطور با خدای خودش کنار بیاید؟ چه بگوید؟ چکار کند؟
یک پرسش جدید بپرسید
افزودن پاسخ
دانلود فایل تصویری دانلود فایل صوتی
﴿هُوَ الَّذِي يُصَوِّرُكُمْ فِي الْأَرْحَامِ كَيْفَ يَشَاءُ لَا إِلَهَ إِلَّا هُوَ الْعَزِيزُ الْحَكِيمُ﴾ او کسی است که شما را در رحمها هر طور که بخواهد صورتگری میکند. هیچ معبودی جز او نیست توانای باحکمت است. (۶)
موضوع ۶۴: آیه ۶ سوره مبارکه آلعمران
آیه قبل بیان فرمود: که هیچ چیز نه در زمین و نه در آسمان از الله مخفی نمیماند و این آیه یکی از آن مصادیق را بیان میکند و آن شکلدهی و صورتبندی انسان در شکم مادرش است جایی که حتی برای خود مادر هم مخفی است.
خداوند عزوجل در سوره زمر آیه ۶ فرموده: «يَخْلُقُكُمْ فِي بُطُونِ أُمَّهَاتِكُمْ خَلْقًا مِنْ بَعْدِ خَلْقٍ» الله شما را در شکمهای مادرانتان خلق کرد؛ خلقی بعد از خلقی، مرحلهایی بعد از مرحلهایی «فِي ظُلُمَاتٍ ثَلَاثٍ» پشت سه تاریکی «ذَلِكُمُ اللَّهُ رَبُّكُمْ لَهُ الْمُلْكُ» آن است الله پروردگار شما تمام ملک و پادشاهی از آن خودش است. «لَا إِلَهَ إِلَّا هُوَ فَأَنَّى تُصْرَفُونَ» هیچ معبودی جز او نیست پس شما چگونه از مسیر حق منحرف میشوید؟ «يُصَوِّرُكُمْ» از ریشهی صور و صار باب تفعیل به معنای تغییر و تحول است و منظور مراحلی است که جنین از ابتدا تا پایان به امر و مشیت الله پشت سر میگذارد تا کامل شود. ارحام جمع رحم است..
محلی که خدا به سبب آن انسان را خلق میکند.
اسمش هم رحم گذاشته شده، زیرا پیوند قوم و خویشی و صلهرحم توسط آن به وجود میآید وقتی جنینی در شکم مادر شکل میگیرد و متولد میشود حالا بعد از تولد است که یکی اسمش میشود؛ مادر، پدر، خواهر، برادر، خاله، دایی، عمو و مابقی قوم و خویشها پس اسمی که برایش گذاشته شده هدف مهمی را دنبال میکند و آن محکم کردن پیوند صلهرحم است در صحیح بخاری حدیث ۵۹۸۸ روایت شده که رسولالله صلی الله علیه و سلم فرمودند: «إِنَّ الرَّحِمَ شَجْنَةٌ مِنَ الرَّحْمَنِ» رحم شاخهای از رحمن است «فَقَالَ اللهُ» پیامبر میگوید: که الله به رحم فرمود: «مَنْ وَصَلَكِ وَصَلْتُهُ، وَمَنْ قَطَعَكِ قَطَعْتُهُ» هر کس تو را وصل کرد؛ یعنی حق خویشاوندی را به جا آورد من هم وصلش میکنم؛ یعنی، او را به خودم وصل میکنم و هر کس تو را قطع کرد؛ یعنی حق خویشاوندی را به جا نیاورد من هم قطعش میکنم؛ یعنی رابطه او را با خودم قطع میکنم «هُوَ الَّذِي يُصَوِّرُكُمْ فِي الْأَرْحَامِ كَيْفَ يَشَاءُ»؛ یعنی هرطور که خودش خواست.
پس هیچ انسانی به دلخواه خود یا پدر و مادرش آفریده نشده..
نه از نظر شکل و نه از نظر جنس و پسر و دختر بودن، خدا است که انتخاب میکند پسر باشد یا دختر، سیاه باشد یا سفید و شکل و رنگهای دیگر. «لَا إِلَهَ إِلَّا هُوَ الْعَزِيزُ الْحَكِيمُ» هیچ معبودی جز او نیست توانمند و با حکمت است. در همین مسئله معلوم میشود و ثابت میکند که معبود حقیقی الله است و به جز او هیچ معبودی وجود ندارد الله قدرتمند باحکمت است.
و در همین معنا هم مشخص میشود..
که انتخاب سیما، شکل و شمایل انسانها نشات گرفته از قدرت و حکمت الله است. پس اگر کسی فکر کرد چرا چهرهاش این طوری است؟ چرا مثل فلانی نشده بداند در این شکلی که برایش انتخاب شده حکمتی وجود دارد و به انتخاب خدا راضی باشد.