مقدمه
مقدمه مجموعه خشوع نماز + شماره 1

۲ – جلسه دوم
شماره 4 الی 7

۳ – جلسه سوم
شماره 8 الی 10

۴ – جلسه چهارم
شماره 11 و 12

۵ – جلسه پنجم
شماره 13 الی 16

۶ – جلسه ششم
شماره 17 الی 20

۷ – جلسه هفتم
شماره 21 الی 23

۸ – جلسه هشتم
شماره 24 و 25

۹ – جلسه نهم
شماره 26 و 27

۱۰ – جلسه دهم
شماره 28 الی 31

۱۱ – جلسه یازدهم
شماره 32 الی 35

۱۲ – جلسه دوازدهم
شماره 36 الی 38

۱۳ – جلسه سیزدهم
شماره 39 الی 41

۱۴ – جلسه چهاردهم
شماره 42 و 43

۱۵ – جلسه پانزدهم
شماره 44 الی 46

۱۶ – جلسه شانزدهم
شماره 47 الی 50

۱۷ – جلسه هفدهم
شماره 51 الی 53

۱۸ – جلسه هجدهم
شماره 54 الی 56

۱۹ – جلسه نوزدهم
شماره 57 الی 62

۲۰ – جلسه بیستم
شماره 63 الی 65

۲۱ – جلسه بیست و یکم
شماره 66 و 67

۲۲ – جلسه بیست و دوم
شماره 68 الی 71

۲۳ – جلسه بیست و سوم
شماره 72 الی 77

۲۴ – جلسه بیست و چهارم
شماره 87 الی 83

۲۵ – جلسه بیست و پنجم
شماره 84 الی 86

۲۶ – جلسه بیست و ششم
شماره 87 و 88

۲۷ – جلسه بیست و هفتم
شماره 89 الی 94

۲۸ – جلسه بیست و هشتم
شماره 95 الی 102

۲۹ – جلسه بیست و نهم
شماره 103 الی 110

۳۰ – جلسه سی ام
شماره 111 الی 113

۳۱ – جلسه سی و یکم
شماره 114 الی 120

۳۲ – جلسه سی و دوم
شماره 121 الی 127

شماره ۱ / مقدمه

شماره ۱: مقدمه
بسم الله الرحمن الرحیم

قَدْ أَفْلَحَ الْمُؤْمِنُونَ (۱) الَّذِينَ هُمْ فِي صَلاتِهِمْ خاشِعُونَ (۲)

به تحقیق که مؤمنان رستگار شدند کسانی كه در نمازشان خاشعند.

با حمد و ثنای الله و درود و سلام بر رسول الله صلی الله علیه و سلم و بر آل و پیروانش و با عرض سلام و خیر مقدم خدمت یکایک شما اعضای محترم کارگاه مجازی خشوع در نماز. از شما و همه دست اندرکاران اجرای این برنامه که پشت صحنه زحمت می کشند صمیمانه تشکر می کنم.

از الله می خوام نظر لطف و عنایت بی کرانش رو از ما دریغ نکنه و به ما توفیق بده تا هر روز از عمرمون که می گذره یک قدم به سمت تغییر و تعالی پیش بریم و ما رو جزء بندگان خوب و صالح و مؤمنش و همراهان نبیین و صدیقین قرار بده..

این سلسله مباحث خشوع نماز
  • هم برای کسانی هست که مرتب نمازهاشون رو می خونند.
  • هم برا کسانی که گاهی نمازشون رو می خونند گاهی نمی خونند
  • و هم برا کسانی که اصلا نماز نمی خونند…

ما در این مباحث مسایلی به صورت تئوری مطرح می کنیم که چرا نماز می خونیم؟ رسالت نماز چیه؟ نماز اگه در زندگی ما باشه یا نباشه چه تفاوتی در نحوه ی زندگی ما و چه تفاوتی در آرامش ما داره….

نماز کدوم نیاز ما رو برطرف می کنه؟

و از این مباحث و دسته ی دوم که روش کار می کنیم ان شاءالله مباحث عملی هست برای خوندن نماز و خوندن نماز باخشوع…. این مباحث، یعنی مباحث عملی هم به دو دسته تقسیم می کنیم.. دسته ای که مانع نماز با خشوع می شن… مثلا مشکلات زندگی، مشکلات جسمی، ناراحتی ها ، مشکلات روحی و روانی…

یک نفر در نظر بگیرید که در سن نوجوانی یا جوانیش خیلی گناه کرده و الان خاطرات تلخ گذشته نمی ذارن ایشون یک نماز باخشوع در پیشگاه الله بخونه… خودش رو کوچکتر و پایینتر از اونی تصور می کنه که بنده ی خوبی برای الله باشه

یا مثلا شخصی که شکست عشقی خورده و الان از نظر عاطفی و روحی روانی داغون هست و فکر و روحش باهاش همکاری نمی کنند که بتونه نماز با خشوع بخونه…

یا کسی رو در نظر بگیرید که وابستگی پیدا کرده به یک نفر دیگه یا به یک وسیله ای یا به شیئی و یا یک نفر یکی از عزیزانش، بچه اش همسرش، دوستش یا یکی از عزیزان دیگه از دست داده و سالهاست که در افسردگی و ناراحتی به سر می بره، خب… این مسایل تا مقدار زیادی مانع خشوع نماز می شن که  اول باید تکلیفمون رو با اونها مشخص بکنیم و در وجودمون لازمه که یک تغییر اساسی ایجاد بکنیم.

ما در این مباحث سعی میکنیم..

ان شاء الله براشون راه حل بدیم از آیات قرآن و از احادیث گهربار رسول الله صلی الله علیه و سلم. دسته ی دوم از مباحث عملی که در کارگاه خشوع نماز روش کار می کنیم مسائل موجود داخل نماز هست که چکار کنیم نمازمون با خشوع باشه… یک سری تکنیک هایی، یک سری مهارت ها و فن هایی آموزش می دیم که اون مهارت ها می تونه تا حدود زیادی در نماز ما مؤثر باشه.

به عنوان سابقه کاری الحمدلله قبلا ۶ کارگاه حضوری خشوع نماز برگزار کردیم که به فضل الله تاثیرات خوبی به همراه داشته…

کسانی که مرتب این سریال خشوع نماز رو دنبال بکنند و نکات و تمریناتش رو برا خودشون انجام بدن، ان شاالله می تونن نماز با خشوع بخونند..

و بیش از اینی که الان هست از نمازشون لذت ببرن… البته خواستن شما و همت شما شرطه… وقت گذاشتن؛ جدی به این قضایا نگاه کردن؛ در موردشون فکر کردن؛ تلاش و پشتکار و در عین حال دعا کردن و از الله خواستن؛ اینها راز موفقیته…

این مجموعه آموزشی ان شاءالله به صورت فایل صوتی ارائه می دیم

و ما باور داریم که فایل صوتی یک وسیله ی کاملی هست برای آموزش و انتقال معنا؛ البته به شرطی که شنونده هم همین باور رو داشته باشه.. آره! شما باور بکنید که با همین واتساپ و دنیای مجازی خیلی چیزها رو می شه یاد گرفت و دانا و عالم شد.. اینا امکاناتیه که الله در اختیارمون قرار داده و الله رو باید شکر بگیم و شکر الله  در این زمینه اینه که درست از اونها استفاده بکنیم..

پیشنهاد می شه:

یه دفتر یادداشتی برای این سلسله مباحث در نظر بگیرید بعد خلاصه و گزینشی از هر قسمت در یک صفحه یادداشت بکنید ولو چند خط باشه ولی دقت کنیم اصل بحث، محور و مغز بحث رو یادداشت بکنیم و بعد در موردشون فکر بکنیم و اگر ممکن شد اون رو با کسی که مثل ما اون فایلها رو گوش داده گفتگو بکنیم. آره گفتگو بکنیم..

دو نفری، سه نفری یا چند نفری با هم گفتگو بکنیم و محور گفتگومون رو این موضوعات باشه که مثلا فلان مساله اهمیتش کجاست؟ تا چه اندازه در زندگی ما یافت می شه؟ اگه به اون مسائل توجه نشه ممکنه چه اثرات منفی رو آدم داشته باشه؟

وجودش یا عدمش چه منافع و چه مضراتی برای ما و جامعه ما داره؟ و همچی سوالاتی رو بین هم به گفتگو بذاریم.

موفق باشید.