مقدمه
مقدمه / شماره 1 الی 5
سوره مبارکه فاتحه
آیات 1 الی 7 / شماره 6 الی 46
سوره مبارکه بقره
تفسیر آسان - سوره مبارکه بقره
سوره مبارکه آل عمران / صفحه 50
آیات 1 الی 9 / شماره 47 الی 73
سوره مبارکه آل عمران / صفحه 51
آیات 10 الی 15 / شماره 74 الی 104
سوره مبارکه آل عمران / صفحه 52
آیات 16 الی 22 / شماره 105 الی 151
سوره مبارکه آل عمران / صفحه 53
آیات 23 الی 29 / شماره 152 الی 194
سوره مبارکه آل عمران / صفحه 54
آیات 30 الی 37 / شماره 195 الی 237
سوره مبارکه آل عمران / صفحه 55
آیات 38 الی 45 / شماره 238 الی 270
سوره مبارکه آل عمران / صفحه 56
آیات 46 الی 52 / شماره 271 الی 307
سوره مبارکه آل عمران / صفحه 57
آیات 53 الی 61 / شماره 308 الی 337
سوره مبارکه آل عمران / صفحه 58
آیات 62 الی 69 / شماره 338 الی 367
سوره مبارکه آل عمران / صفحه 59
آیات 71 الی 77 / شماره 368 الی 393
سوره مبارکه آل عمران / صفحه 60
آیات 78 الی 83 / شماره 394 الی 425
سوره مبارکه آل عمران / صفحه 61
آیات 84 الی 91 / شماره 426 الی 449
سوره مبارکه آل عمران / صفحه 62
آیات 92 الی 100 / شماره 450 الی 481
پارسا زاهدیان
1 روز قبلنیاز به تصحیح
در بخش آیه 7 فاتحه شماره 43 قسمت قبلی تکرار شده است ( در قسمت متن )
پارسا زاهدیان
1 روز قبلیهدی به الله من اتبع رضوانه چطور اتباع را به معنای خواستن ذکر کردین در حالی که ظاهرا تبعیت به این معنا نیست و معنی خواهان و خواستن نمی دهد. اگه ممکنه این را بیشتر توضیح بدین . (مربوط به آیه 7 فاتحه شماره 42)
پارسا زاهدیان
1 روز قبلبا نیت بندگی انجام دادن کارها یعنی چطور؟ کاش بیشتر توضیح می دادین. مثلا مغازه دار الله را لحاظ کند در معامله اش این گ.نه می شود بندگی خدا درسته؟ یا وجوه دیگر داریم که به نیت بندگی مرتبط می شود؟ ممنون میشوم این نیت بندگی را در امور و کارهای شخصی و رفتارهای روزمره بیشتر بازش کنین
پارسا زاهدیان
1 روز قبلمردم شاید گاهی این واقعه از دست دادن سه عزیز در فاصله کمتر از 15 روز را نوعی عذاب و حتی نفرین خدا برای بازماندگانش می دانند. تعامل ما باید چگونه باشد ؟ مرز بین عذاب و ابتلا کجاست؟ چه موقع می توان گفت این مورد پیش آمدهای ناگوار عذاب است؟ اصلا امکان تمییز و تشخیص برای همه مردم وجود دارد یا فقط خود فرد مبتلا شده به مصیبت می تواند بفهمد که عذاب است و یا آزمایش ؟
پارسا زاهدیان
1 روز قبلآیا می توان گفت هر که الله او را بیشتر دوست دارد مصیبت های بیشتری به او می دهد ؟ حکمت مرگ و میرهای پی در پی در مورد یک شخص چه پیامی می تواند داشته باشد؟ مثلا همین چند وقت قبل شخصی هم پدر و هم مادرش و هم برادرش را در فاصله کمتر از 15 روز از دست داد. این فرد چطور با خدای خودش کنار بیاید؟ چه بگوید؟ چکار کند؟
یک پرسش جدید بپرسید
افزودن پاسخ
موضوع۱۴: تصحیح نگرش نسبت به الله.
با توجه به توضیحاتی که در مورد الْحَمْدُ لِلَّهِ رَبِّ الْعَالَمِينَ داده شد، حق و حقیقت این است که ما الله را حمد بگوییم و از صمیم قلب الله را دوست داشته باشیم و واضح است که الله شایسته و دوست داشتنی است.
حالا میخواهم نکتهای را خدمت شما عرض کنم؛ شیطان یکی از تلاشهایش این است که حمد خدا گفتن را از ما بگیرد و واقعاً هم بر روی برخی از اشخاص موفق شده است.
بیاییم یکبار بدون تعارف بنشینیم و به نوع نگاه و حسمان نسبت به الله فکر کنیم. اگر به ما بگویند ۵ جمله در مورد الله یا احساست را نسبت به الله بنویس چه چیزهایی مینویسیم؟ واقعاً قلم و کاغذ را برداریم و این کار را با خودمان انجام بدهیم تا ایمانمان به الله مال خودمان باشد و از ایمان تقلیدی در بیایم.
این نکته میتواند به ما کمک کند تا به سمت شناخت الله پیش برویم، و اگر در نگاهمان نسبت به الله اشکالی وجود دارد آن را شناسایی کنیم، نترسیم هنوز فرصت داریم که نگاهمان را نسبت به الله تصحیح کنیم.
چرا این نکته مهم و حساس را خدمت شما عرض میکنم؟
چون برخی از ما به خاطر حوادثی که در زندگی پیش آمده خصوصاً در سنین کودکی و نوجوانی و اول جوانی به صورت ناخودآگاه در ذهنمان موارد منفی در مورد الله به وجود آمده؛
مثلاً برخی از ما در مرحلهی حساس زندگی مادرش را از دست داده یا پدرش یا برادرش، خواهرش یا مثلاً مادری یا پدری فرزند شیرخوارش را از دست داده، فرزندشان میمیرد، چقدر برایشان دردناک است یا یک نفر همسرش را از دست میدهد یا ممکن است یک نفر ناقصالخلقه متولد شده یا عضوی از بدن را از دست داده یا هر چیز دیگر…
و همه ی اینها سبب شده که شیطان در ذهنش در مورد خدا چیزهای منفی القا کند؛
خدایا چرا من؟! مگر من چه گناهی کردم؟!
چرا هر بلایی هست سر من میآید؟! چرا خدا دوستم نداره؟! چرا دعاهایم را قبول نمیکند؟! و همین افکار منفی هم ممکن است سالها در ذهنش بماند. چه بسا تا آخر عمر ادامه داشته باشد این بسیار خطرناک است. بیاییم یک بار دیگر افکارمان را در مورد الله بازیابیکنیم و القائات شیطانی را از ذهن و قلبمان بیرون بریزیم. مردن یک شخص اصلا نشانه این نیست که الله ما را دوست ندارد. «هر که در این بزم مقربتر است، جامِ بلا بیشترش میدهند»
و همانگونه که در سوره الفجر میخوانیم گروه دیگری هم هستند که میفرماید: «فَأَمَّا الْإِنْسَانُ إِذَا مَا ابْتَلَاهُ رَبُّهُ فَأَكْرَمَهُ وَنَعَّمَهُ فَيَقُولُ رَبِّي أَكْرَمَنِ»آیه ۱۷ انسان اینگونه است، وقتی که به خاطر آزمایش، الله اکرامش کرد و به آنها نعمت داد، میگویند: خدا مرا گرامی داشت، خدا به من میرسد؛ پس من آدم خیلی خوبی هستم.
«وَأَمَّا إِذَا مَا ابْتَلَاهُ فَقَدَرَ عَلَيْهِ رِزْقَهُ فَيَقُولُ رَبِّي أَهَانَنِ» آیه ۱۸ و وقتی مورد امتحان قرار گرفت روزیاش تنگ شد مشکلات سرش درآمد میگوید: پروردگارم مرا خوار کرده، مرا دوست ندارد.
«كَلَّا…» آیه ۱۹ اصلاً اینجور نیست، هرگز! خدا پاسخ میدهد اصلاً این تفکر اشتباه است، چون مرگ و میرها نشانهی این نیست که خدا دوستمان ندارد یا ما حتما گناهکاریم. چهکسی پاکتر از رسول الله صلی الله علیه و سلم در حالی که قبل از تولد پدرش، در ۶ سالگی مادرش، در ۸ سالگی پدربزرگش، در قید حیاتش دو تا از همسرانش، پسران (قاسم، عبدالله، ابراهیم)، دختران (رقیه، زینب، ام کلثوم) همه در جوانی پیغمبر فوت شدند.
اصلاً اینها ربطی ندارد!
که ما گنهکاریم یا خدا مارا دوست ندارد، مرگ و میر جزو امور ربوبیتی دنیا است، جزو ربوبیتی است که خدا گذاشته، این قانون دنیاست و در عین حال خدا بندگانش را هم امتحان میکند به صورت طبیعی در دنیا مریضی هست، مرگ و میر، گرسنگی، تشنگی است.
ما باید یک مقدار واقعنگر باشیم..
نباید انتظار داشته باشیم هیچ کس در دنیا نمیرد، نباید هم بگوییم که اشکالی ندارد دیگران بمیرند، ولی از خانواده من کسی نمیرد. این انتظار اشتباه است و ما باید انتظارمان را پایین بیاوریم. و اجازه ندهیم شیطان موجسواری کند، و موقع حوادث از ما سوء استفاده کند. حیف نیست الله با این عظمت و مهربانی که (رَبِّ الْعَالَمِينَ، الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ، مَالِكِ يَوْمِ الدِّينِ) را در ذهن ما منفی جلوه بدهند. جملاتی همچون خدایا چرا از من گرفتی؟! خلاف الْحَمْدُ لِلَّهِ رَبِّ الْعَالَمِينَ است. جملاتی به مثل؛ خدایا چرا دعایم را قبول نمیکنی؟!
خلاف الْحَمْدُ لِلَّهِ رَبِّ الْعَالَمِينَ است. همانطوری که الله بندگانش را دوست دارد، ما هم بیایم از صمیم قلب الله را دوست داشته باشیم و القائات شیطانی که مانع شدهاند محبت الله در وجودمان بیاید از وجودمان و از ذهن و قلبمان دور بریزیم.