سوره فاتحه + مقدمه
صفحه 1 / جز 1 / آیات 7

سوره بقره
صفحه 2 الی 49 / جزء 1 و 3 / آیات 286

سوره آل عمران
صفحه 50 الی 76 / جزء 3 و 4 / آیات 200

سوره نساء
صفحه 77 الی 106 / جزء 4 و 6 / آیات 176

سوره منافقون
صفحه 554 الی 555 / جزء 28 / آیات 11

سوره مزمل
صفحه 574 الی 575 / جزء 29 / آیات 20

سوره عبس
صفحه 585 / جزء 30 / آیات 42

سوره تکویر
صفحه 586 / جزء 30 / آیات 29

سوره انفطار
صفحه 587 / جزء 30 / آیات 19

سوره انشقاق
صفحه 589 / جزء 30 / آیات 25

سوره بروج
صفحه 590 / جزء 30 / آیات 22

سوره طارق
صفحه 591 الی 591 / جزء 30 / آیات 17

سوره غاشیه
صفحه 592 / جزء 30 / آیات 25

سوره فجر
صفحه 593 الی 594 / جزء 30 / آیات 30

سوره بلد
صفحه 594 / جزء 30 / آیات 20

سوره شمس
صفحه 595 / جزء 30 / آیات 15

سوره لیل
صفحه 595 الی 596 / جزء 30 / آیات 21

سوره ضحی
صفحه 596 / جزء 30 / آیات 11

سوره شرح
صفحه 596 / جزء 30 / آیات 8

سوره تین
صفحه 597 / جزء 30 / آیات 8

سوره علق
صفحه 597 / سوره علق / جزء 30 / آیات 19

سوره قدر
صفحه 598 / سوره قدر /جزء 30 / آیات 25

سوره بینه
صفحه 598 / سوره بینه/ جزء 30 / آیات 8

سوره زلزله
صفحه 599 / سوره زلزله/ جزء 30 / آیات 8

سوره عادیات
صفحه 599 / سوره عادیات/ جزء 30 / آیات 9

سوره قارعه
صفحه ۶۰۰ / قارعه / جزء ۳۰ / آیه ۱ الی ۱۱

سوره تکاثر
صفحه ۶۰۰ / تکاثر / جزء ۳۰ / آیه ۱ الی 8

سوره عصر
صفحه ۶۰۱ / عصر / جزء ۳۰ / آیه ۱ الی ۳

سوره همزه
صفحه ۶۰۱ / همزه / جزء ۳۰ / آیه ۱ الی ۹

سوره فیل
صفحه ۶۰۱ / فیل / جزء ۳۰ / آیه ۱ الی ۵

سوره قریش
صفحه ۶۰۲ / قریش / جزء ۳۰ / آیه ۱ الی ۴

سوره ماعون
صفحه ۶۰۲ / ماعون / جزء ۳۰ / آیه ۱ الی ۷

سوره کوثر
صفحه ۶۰۲ / کوثر / جزء ۳۰ / آیه ۱ الی ۳

سوره کافرون
صفحه ۶۰۳ / کافرون / جزء ۳۰ / آیه ۱ الی ۶

سوره نصر
صفحه ۶۰۳ / نصر / جزء ۳۰ / آیه ۱ الی ۳

سوره مسد
صفحه ۶۰۳ / مسد / جزء ۳۰ / آیه ۱ الی ۵

سوره اخلاص
صفحه ۶۰۴ / اخلاص / جزء ۳۰ / آیه ۱ الی ۴

سوره فلق
صفحه ۶۰۴ / فلق / جزء ۳۰ / آیه ۱ الی ۵

سوره ناس
صفحه ۶۰۴ / ناس / جزء ۳۰ / آیه ۱ الی ۶

صفحه ۱۱۰ / جزء ۶ / آیه ۱۴ الی ۱۷

 دانلود فایل تصویری   دانلود فایل صوتی    پرسش و پاسخ صفحه
تلاوت این صفحه:

 

صفحه ۱۱۰ 

«أَعُوذُ بِٱللَّهِ مِنَ ٱلشَّيْطَـٰنِ ٱلرَّجِيمِ»

پناه می‌برم به الله از شر شیطان رانده شده

«وَمِنَ الَّذِينَ قَالُوا إِنَّا نَصَارَى أَخَذْنَا مِيثَاقَهُمْ فَنَسُوا حَظًّا مِمَّا ذُكِّرُوا بِهِ فَأَغْرَيْنَا بَيْنَهُمُ الْعَدَاوَةَ وَالْبَغْضَاءَ إِلَى يَوْمِ الْقِيَامَةِ وَسَوْفَ يُنَبِّئُهُمُ اللَّهُ بِمَا كَانُوا يَصْنَعُونَ» (مائده/‌۱۴)

و از کسانی که گفتند: «ما نصارا هستیم.» پیمان گرفتیم پس آن‌ها هم آن مجموعه‌ای که به آن‌ها تذکر داده شده بود را فراموش کردند پس در نتیجه ما تا روز قیامت بین‌شان عداوت و کینه انداختیم و الله آن‌ها را به آنچه انجام می‌دادند آگاه می‌کند.

«وَمِنَ الَّذِينَ قَالُوا إِنَّا نَصَارَى أَخَذْنَا مِيثَاقَهُمْ فَنَسُوا حَظًّا مِمَّا ذُكِّرُوا بِهِ» و از کسانی که گفتند: «ما نصارا هستیم.» (همان‌ها که مشهور به مسیحیان هستند که البته در قرآن همیشه به آن‌ها نصارا گفته می‌شود، جایی مسیحی گفته نشده است.) از آن‌هایی که گفتند، خودشان گفتند: «ما نصارا هستیم.»، «أَخَذْنَا مِيثَاقَهُمْ» باز هم ما عهد و پیمان‌شان را محکم گرفتیم به مثل آیه قبل که از یهودیان گرفتیم، از نصارا هم عهد و پیمان گرفتیم چه عهد و پیمانی؟ همان عهد و پیمان‌هایی که در آیه قبل گذشت؛ نماز، زکات، ایمان به پیامبران، تقویتشان، «فَنَسُوا حَظًّا مِمَّا ذُكِّرُوا بِهِ» پس آن‌ها هم آن مجموعه‌ای که به‌ آن‌ها تذکر داده شده بود فراموش کردند. یک مجموعه گرفتند، یک مجموعه را رها کردند، فراموش کردند، رهایش کردند، «فَأَغْرَيْنَا بَيْنَهُمُ الْعَدَاوَةَ وَالْبَغْضَاءَ إِلَى يَوْمِ الْقِيَامَةِ» پس در نتیجه، (نتیجه این کارشان که پشت پا زدند، نتیجه این شد که) ما بین آن‌ها تا روز قیامت عداوت و کینه، دشمنی و کینه را بین‌شان انداختیم چون راه صلح و سازش و وحدت، همان چیزهایی بود که بیان شد، اسباب یکی بودن را رها کردند در نتیجه بین‌شان عداوت و کینه تا روز قیامت ایجاد شد و این هم وجود دارد از مذاهب مختلفی که هستند و همدیگر را تفیر می‌کنند و با همدیگر در مبارزه هستند. «وَسَوْفَ يُنَبِّئُهُمُ اللَّهُ بِمَا كَانُوا يَصْنَعُونَ» و بعداً در آینده الله به آنچه که آن‌ها در دنیا انجام می‌دادند آن‌ها را آگاه می‌کند، عقوبت‌شان در دنیا، عداوت و بغضاء تا قیامت است و در آخرت هم خدا آنجا به آن‌ها می‌گوید که: چه کارهایی کردید و بعد که دیگر هر کسی به حقش می‌رسد.

«يَا أَهْلَ الْكِتَابِ قَدْ جَاءَكُمْ رَسُولُنَا يُبَيِّنُ لَكُمْ كَثِيرًا مِمَّا كُنْتُمْ تُخْفُونَ مِنَ الْكِتَابِ وَيَعْفُو عَنْ كَثِيرٍ قَدْ جَاءَكُمْ مِنَ اللَّهِ نُورٌ وَكِتَابٌ مُبِينٌ»(مائده/۱۵)

ای اهل کتاب! قطعاً فرستاده ما به سمت شما آمد و بسیاری از آن چیزهایی که مخفی می‌کردید برای شما بیان می‌کند، و از خیلی از چیزها چشم پوشی می‌کند قطعاً که از جانب الله برای شما نور و کتاب روشنگر آمد.

ای اهل کتاب!  یهودیان، نصاری قطعا فرستاده ما به سمت شما آمد، این محمد مصطفی (صلی الله علیه و آله و سلم) این قاصد ما این فرستاده شده‌ی ما سراغ‌تان آمد، نزدتان آمد و بسیاری از آن چیزهایی که شما تا حالا مخفی می‌کردید از کتاب‌تان را برای شما روشن می‌کند، «وَيَعْفُو عَنْ كَثِير» و تازه از خیلی چیزها هم چشم پوشی می‌کند که شما در طول این قرن‌ها چه کارها کردید! و از خیلی هم چشم پوشی می‌کند، مسائل اساسی را برای‌تان روشن می‌کند که شما چه چیزهایی از مردم (آن حقیقت‌ها را) کتمانش کردید. «قَدْ جَاءَكُمْ مِنَ اللَّهِ نُورٌ وَكِتَابٌ مُبِينٌ» قطعاً که از جانب الله برای شما نور و کتاب روشنگر آمد؛ این رسول الله مثل یک نوری برای‌تان آمده، همه چیز را برای شما روشن می‌کند و برایتان کتابی آمد که همه چیز را واضح و روشن بیان می‌کند، فرستادیم و پیش شما آمد.

«يَهْدِي بِهِ اللَّهُ مَنِ اتَّبَعَ رِضْوَانَهُ سُبُلَ السَّلَامِ وَيُخْرِجُهُمْ مِنَ الظُّلُمَاتِ إِلَى النُّورِ بِإِذْنِهِ وَيَهْدِيهِمْ إِلَى صِرَاطٍ مُسْتَقِيمٍ» (مائده/۱۶)

خداوند به وسیله آن‌ها (نور و کتاب روشنگر) هر کس که دنبال رضوان الله رفت آن را به راه‌های سلامتی و خوشبختی هدایت می‌دهد و آن‌ها را به اذن خودش از تاریکی‌ها خارج می‌کند و به سمت نور می‌برد و آن‌ها را به صراط مستقیم هدایت می‌‌دهد.

«يَهْدِي بِهِ اللَّهُ مَنِ اتَّبَعَ رِضْوَانَهُ سُبُلَ السَّلَامِ» الله، به وسیله آن‌ها (نور و کتاب روشنگر) هر کس که دنبال رضوان الله رفت آن را به راه‌های سلامتی و خوشبختی هدایت می‌دهد. «وَيُخْرِجُهُمْ مِنَ الظُّلُمَاتِ إِلَى النُّورِ» و آن‌ها را از تاریکی‌ها خارج می‌کند و به سمت نور می‌برد. «بِإِذْنِهِ» به اذن خودش، کسی مغرور نباشد من خودم می‌روم، الله به اذن خودش آن را می‌برد. «وَيَهْدِيهِمْ إِلَى صِرَاطٍ مُسْتَقِيمٍ» و آن‌ها را به صراط مستقیم هدایت می‌دهد پس هر کس که خواهانش باشد.

«لَقَدْ كَفَرَ الَّذِينَ قَالُوا إِنَّ اللَّهَ هُوَ الْمَسِيحُ ابْنُ مَرْيَمَ ۚ قُلْ فَمَنْ يَمْلِكُ مِنَ اللَّهِ شَيْئًا إِنْ أَرَادَ أَنْ يُهْلِكَ الْمَسِيحَ ابْنَ مَرْيَمَ وَأُمَّهُ وَمَنْ فِي الْأَرْضِ جَمِيعًا ۗ وَلِلَّهِ مُلْكُ السَّمَاوَاتِ وَالْأَرْضِ وَمَا بَيْنَهُمَا ۚ يَخْلُقُ مَا يَشَاءُ ۚ وَاللَّهُ عَلَىٰ كُلِّ شَيْءٍ قَدِيرٌ» (مائده/۱۷)

بدون هیچ تردیدی کافر شدن کسانی که گفتند:  «الله مسیح ابن مریم است،» بگو: اگر الله اراده کند که مسیح بن مریم و مادرش مریم را و همه مردم زمین را هلاک کند چه کسی می‌تواند جلو الله را بگیرد؟ و در ملکیت الله است تمام آنچه که در آسمان‌ها و زمین وجود دارد از کهکشان‌ها، و الله بر هر کاری قادر است.

«لَقَدْ كَفَرَ الَّذِينَ قَالُوا إِنَّ اللَّهَ هُوَ الْمَسِيحُ ابْنُ مَرْيَمَ» بدون هیچ تردیدی کافر شدند، کسانی که گفتند: «همانا الله همان خودش مسیح ابن مریم است.» آن‌هایی که گفتند: عیسی مسیح (که فرزند مریم است) گفتند که: «این الله است.» الله همین مسیح ابن مریم است، هر کس این را گفت دیگر قطعاً کافر است، که هستند از مذاهب مختلف مسیحیان، حالا منظور که وجود دارد پروتستان و ارتدکس و کاتولیک و مذاهب دیگر که هستند که این سه تا از هم بزرگتر هستند که خود عیسی را الله و یا فرزند الله و اینکه الله در عیسی حلول کرده، این حرف‌ها، و دو تا شخصیت دارد: شخصیت خدایی، لاهوتی و ناسوتی به حساب، شخصیت خدایی، و خدا در آن حلول کرده و این حرف‌ها، که می‌گویند نتیجه‌اش می‌شود که مسیح خدا است می‌گوید این‌هایی که معتقد به این هستند و الان هم چقدر دارد تبلیغ می‌شود، کتاب‌ها و شبکه‌ها و فیلم‌ها و همه این‌ها، می‌گوید:  «این‌هایی که این‌ها را گفتند دیگر به الله و به حقیقت کافر شدند.»، حالا «قُلْ فَمَنْ يَمْلِكُ مِنَ اللَّهِ شَيْئًا إِنْ أَرَادَ أَنْ يُهْلِكَ الْمَسِيحَ ابْنَ مَرْيَمَ وَأُمَّهُ وَمَنْ فِي الْأَرْضِ جَمِيعًا» بگو: «پس چه کسی می‌تواند جلوی الله را بگیرد اگر الله اراده کند که مسیح بن مریم و مادرش مریم را و تمام مردم زمین را بخواهد نابود کند، الله اگر اراده کند همین عیسی را نابودش کند، مادرش را هم نابود کند و تمام مردم جهان را نابود کند یعنی هر بزرگ و هر پیر  طریقتی و امامی و بزرگی که در مجموع انسان‌ها وجود دارد؛ الله اگر بخواهد همه این‌ها را هلاک کند، نابودشان کند چه کسی است که جلوی الله را بگیرد. چه کسی می‌تواند آن‌ها را از الله نجات دهد پس الله عیسی نیست، فرزند الله هم نیست چون فرزند مریم است: مسیح ابن مریم. «وَلِلَّهِ مُلْكُ السَّمَاوَاتِ وَالْأَرْضِ وَمَا بَيْنَهُمَا» و مال الله است، در ملکیت الله است تمام آن چیزهایی که در آسمان‌ها و زمین و بین آسمان‌ها و زمین وجود دارد از این کهکشان‌ها همه‌اش مال الله است. «يَخْلُقُ مَا يَشَاءُ» هرچه که بخواهد می‌آفریند. عیسی اگر این چنین آفریده شد خب هر طور که خواست می‌آفریند، آفرینشش غیر طبیعی است به مثل بقیه مردم نیست «يَخْلُقُ مَا يَشَاءُ» هر کس هر طوری که خواست می‌آفریند. «وَاللَّهُ عَلَىٰ كُلِّ شَيْءٍ قَدِيرٌ»  و الله بر هر چیزی توانمند است. مگر چیزی غیر عادی شد که قرار نشد دیگر تبدیل به خدا شود، الله که آفریده و بر هر کاری هم قادر است.